Trump versus Clinton

Statele Unite ale Americii fierb după prima dezbatere electorală dintre Donald Trump și Hillary Clinton. Deși începutul dezbaterii i-a părut favorabil lui Trump, analiștii au concluzionat că dezbaterea a fost câștigată de către Clinton.

Prima confruntare dintre aceștia nu a fost nici pe departe la înălțimea așteptărilor electoratului american, toată lumea așteptându-se la atacuri dure între cei doi candidați, la „vărsare de sânge”.

Toată lumea se aștepta ca Donald Trump să aibă un discurs foarte acid și să fie violent în această dezbatere, dar se pare că acesta a fost mult mai calm decât de obicei, deși a avut momente în care s-a arătat indolent în raport cu contracandidata și cu moderatorul dezbaterii.

Hillary Clinton a reușit să îi facă față cu succes lui Trump, găsind răspunsurile potrivite pentru majoritatea întrebărilor primite. Ceea ce a fost ilar în tot schimbul de replici cu Trump au fost momentele în care aceasta a încercat să dea răspunsuri ieșite din comun, memorabile, bineînțeles, fiecare încercare sfârșindu-se cu un eșec. Cu toate acestea, ea s-a arătat stăpână pe sine și pe situație.

 

Americanii, înnebuniți de cifre și de statistici, au desemnat-o în majoritate pe Hillary Clinton câștigătoare în această primă dezbatere. Primele cifre au apărut chiar în timp real, în urma analizelor media făcute de diverse agenții de presă. Bineînțeles, au fost și rezultate care au înclinat balanța în favoarea lui Donald Trump, depinde de afilierea agenției care a realizat măsurătorile.

Trebuie să precizăm că mai sunt două întâlniri în care putem asista la întoarceri de situație, Trump terminându-și discursul cu ceea ce a sunat mai mult ca o amenințare la adresa lui Hillary, spunând că are o întrebare pe care s-a obținut să o pună.

 

Până acum scorurile din sondaje sunt foarte strânse, deși Hillary Clinton pare să conducă, diferența nu este atât de mare, încât o eroare de măsurare l-ar putea face oricând pe Donald Trump câștigător. Iar dacă scorul este măsurat corect, o răsturnare de situație e iminentă în această situație, iar suprizele pot apărea chiar în urma dezbaterilor ce se vor desfășura până la momentul alegerilor.

 

Cert este că asistăm la niște momente importante, la scrierea istoriei, privim de pe margine cum doi candidați atipici se confruntă pentru funcția de președinte al Statelor Unite.

Lasă un răspuns