Ce înseamnă bipolar? Explicații simple și scurte!

Ce înseamnă bipolar? Bipolaritatea este o tulburare a dispoziției care se caracterizează prin schimbări de dispoziție extreme, de la perioade de depresie profundă la perioade de manie sau hiperactivitate.

Simptomele tulburării bipolare pot include schimbări în starea de spirit, nivelul de energie, concentrare, activitate și comportament.

O persoană care suferă de tulburare bipolară poate avea episoade de manie sau hipomanie, în care se simte extrem de energizată și poate avea o dispoziție exagerat de pozitivă sau optimistă.

În aceste perioade, o persoană poate avea o creștere a activității fizice sau mentale și poate avea probleme cu somnul, concentrarea și luarea deciziilor. O persoană în episoade de manie poate să fie impulsive și să ia decizii riscante, cum ar fi cheltuirea excesivă a banilor sau începerea mai multor proiecte decât poate finaliza.

Pe de altă parte, o persoană cu tulburare bipolară poate avea episoade de depresie profundă, în care se simte tristă, nedorită, vinovată sau lipsită de sens.

În aceste perioade, o persoană poate avea probleme cu somnul, pofta de mâncare și interesul pentru activitățile obișnuite.

O persoană în episoade de depresie poate avea probleme cu concentrarea, poate avea dificultăți în luarea deciziilor și poate avea gânduri de moarte sau sinucidere.

bipolar ce înseamnă

Tulburarea bipolară poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții unei persoane și poate afecta relațiile cu cei din jurul ei.

Este important ca o persoană care suferă de tulburare bipolară să primească tratament adecvat, care poate include medicamente și terapie pentru a ajuta la gestionarea simptomelor.

Cu tratament adecvat, o persoană cu tulburare bipolară poate menține o dispoziție stabilă și poate trăi o viață productivă.

Lasă un răspuns