Ce este fake news?

Fake news este un termen utilizat pentru a descrie informațiile false sau dezinformarea care este răspândită intenționat prin intermediul mass-media, cu scopul de a induce în eroare și a manipula opiniile publice.

Aceste tipuri de știri false pot avea consecințe negative, cum ar fi cauzarea de panică sau confuzie în rândul publicului, sau pot avea un impact negativ asupra reputației unei persoane sau a unei organizații.

Este important să fim vigilenți atunci când consumăm informații de la surse necunoscute sau suspecte, și să verificăm dacă acestea sunt confirmate de alte surse de încredere. De asemenea, ar trebui să încurajăm media și autoritățile să ia măsuri pentru a combate răspândirea de știri false și a-i educa pe oameni să fie mai critici față de informațiile pe care le consumă.

Referințe

1. Bârgăoanu, Alina. (2018). #Fakenews: noua cursă a înarmării. București, Editura Evrika Publishing.

2. Gavriluță, Cristina, Bortoș, Sergiu. (2021). The Relationship Between Trust în Media and Fake News: A Sociological Approach, Scientific Annals of the “Alexandru Ioan Cuza” University. New Series. Sociology and Social Work Section, 14(1), pp. 133-141. DOI: https://doi.org/10.47743/asas-2021-1-635

Lasă un răspuns