Batem și dezbatem

După ce ne-am plâns atât de mult, în fine, a avut loc o dezbatere între cei doi candidați la președinție. S-au bătut în replici, chipurile, au dezbătut probleme, a fost o discuție obositoare, fără niciun sens, fără răspunsuri relevante, cu întrebări proaste și cu multe atacuri la persoană.

Doar cu particularități și cu probleme de familie, cu informații elementare de economie și cu cifre citite de foi. Ponta a părut drept un puști cu temele făcute de altcineva, fără a avea bunul simț de a învăța toate acele cifre și definiții. „Stați să caut printre hârtii” a fost gestul care l-a definit în toată dezbaterea. Iohannis și-a păstrat aceeași aroganță, deși uneori a părut foarte gentil, alteori a dat-o-n bară cu plinătatea de sine.

 

Dezbaterea a fost per total eșuată. O contrare dintre doi babuini care nu aduce nimic nou, o bătaie între doi babuini, o ceartă dintre doi muți în vid. Răspunsuri pe lângă subiect, întrebări pentru care Ponta părea deja pregătit, Iohannis nu știa nimic despre ele, s-ar putea ca Ponta să fi regizat totul înainte.

 

Ponta cu aceeași față de Mickey, părând că e în stare de orice, Iohannis cu aceeași privire arogantă, furioasă și tăioasă, cu același tremur în glas și cu aceeași ezitare. O superioritate nejustificată din partea lui Iohannis, o indolență nesimțită din partea lui Ponta,

 

Cam la aceasta putem rezuma prima dezbatere din cei doi candidați la președinția României. Nu știu de ce, dar tare-mi pare că aceasta este și ultima. 🙂

Lasă un răspuns