România, între normalizare și teleormanizare

România se află prinsă, încă e blocată în stadiul de proiect, sperăm la o România normală și prosperă după ce am scăpat de regimul comunist în anul 1989. Procesul acesta îl putem numi normalizare.

Încercări de normalizare au existat și mai apar sporadic, de la un „regim” la altul. Dacian Cioloș, alături de stafful său, au dovedit un succes în încercarea lor de a readuce România pe un făgaș normal și au reușit să arate că o echipă de oameni destul de bine pregătiți pot reuși să compenseze retardul funcțional pe care îl are țara noastră.

Procesul de normalizare a fost rupt brusc. Într-o primă fază am asistat la numirea unei persoane care nu corespundea deloc profilului de politician agreat de către alegătorii PSD, partid care a obținut cel mai mare număr de voturi la alegerile parlamentare, este vorba de Sevil Shhaideh, această propunere a fost respinsă de către Klaus Iohannis. Cea de-a doua propunere nu a fost mult prea diferită de către acesta, fiind vorba de un veteran pesedist, membru al administrației timișorene: Sorin Grindeanu. Bineînțeles, un tip care nu e lipsit de relații cu serviciile secrete și care pare o marionetă a maestrului care orchestrează teleormanizarea României, Liviu Dragnea. Acesta, ca un regizor malefic, din spatele scenei pune totul la cale și le râde în față românilor, în timp ce el orchestrează întreaga piesă de teatru.

Astfel, în acest al doilea pas către teleormanizarea României, ne-am trezit cu un Guvern plin de netoți. E posibil să asistăm la un film prost, cu un buget mic și cu un scenariu pus la cale un amator. Așa ne-am trezit cu Shhaideh viceprim-ministru. Educația a picat în mâinile unui idiot care din prima zi a zis că sunt persoane care din naștere nu pot susține un bacalaureat (pentru a nu fi înțeles greșit, există persoane care chiar au deficiențe cognitive la naștere, dar nu într-un număr atât de mare, să nu uităm că uneori cifra nepromovabilității a depășit 50% dintre absolvenții de clasa a 12-a). Printre altele, să nu uităm, ca teleormanizarea să fie deplină, la Interne a fost numită o teleormăneancă adevărată, Carmen Daniela Dan, o apropiată a lui Dragnea.

În memoria decedaților aflați pe liste care sunt votanți pesede înrăiți, la Externe a fost numit un domn aproape fosilizat, Teodor Meleșcanu, un veteran al altor cabinete, de pe la 25 de ani perindându-se prin afaceri care au legături cu serviciile, uneori chiar șef pe acolo.

Apoi, apare și un cuc, Răzvan Cuc. Nici învestit în funcție, el deja zice că nu va face niciun kilometru de autostradă, un om sincer, respectând tradiția specifică celor care au trecut prin Ministerul Transporturilor de-a lungul timpului. Unde apare un cuc, trebuie să apară neapărat și nelipsita Ana Birchall, fostă consilieră a lui Mircea Geoană și a lui Victor Ponta, rămasă în memoria umanității în urma scandalului sexual pornit de la un videoclip  făcut public de către jurnalistul Iosif Buble.

Nu trebuie să o uităm nici pe Lia Olguța Vasilescu, numită la Ministerul Muncii în memoria lui Vadim Tudor și a Partidului România Mare. Olguța este membru fondator al acestui partid, dar și migratoare. În 2007 a zburat din acest partid pentru a adera la PSD.

Nu trebuie să îl uităm pe Dunca, Marius Dunca. Șef al ANPC-ului, numit de către Ponta, demis tot de către el în urma scandalului Colectiv. Acesta a fost chiar primul demis în urma acestui scandal. (Notă personală: Asistăm la o perioadă de restaurație a inepților?)

Să nu îl uităm pe Petre Daea, un agricultor adevărat. Ministru al Agriculturii în timpul administrației Năstase. Nu trebuie să uităm de emisiunea din anul 2004, când acesta a fost invitat în emisiunea lui Robert Turcescu, 100%, când nu l-a scos pe Turcescu din „domnul Tucă”. Acesta, exasperat, și-a făcut un ecuson din hârtie și și-a scris numele pe el, în speranța că Daea nu-i va mai greși numele, însă fără niciun rezultat. Pentru cei mai tineri și mai curioși din fire, aveți mai jos înregistrarea video. Același Daea merită evocat și pentru abilitățile sale de mare gânditor, includem aici doar o mică frântură din cugetările acestui mare om: „Timpul este doar un instrument pentru o fază în care oamenii se adună să vorbească despre existența lor.”.

https://www.youtube.com/watch?v=weGALCdmD8I

Lista rușinii poate continua: Florin Jianu, Grațiela Gavrilescu, Gabriel Petrea, Adriana Petcu, Mircea Titus Dobre, Viorel Ștefan, Augustin Jianu, Șerban Valeca, Viorel Ștefan, Ionuț Vulpescu, Pavel Năstase, Andreea Păstârnac, Florin Bodog, Mihaela Toader, Toma Petcu, Alexandru Petrescu, Florin Iordache, Gabriel Beniamin Leș, Daniel Constantin.

 

Acum să ajungem la marioneta cu rolul principal în teleormanizarea României: Sorin Grindeanu.

În poza de mai sus, Sorin Grindeanu alături de Klaus Iohannis, așa cum îi stă cel mai bine, în calitatea de marionetă a marelui maestru al teleormanizării. Sursa foto: George Călin, @INQUAM.

Grindeanu, fost deputat și viceprimar al Timișoarei, nu e un tip deloc prost, însă este servil. De aceasta ne putem da seama doar din începutul discursului său în fața aleșilor: „Salut în mod deosebit echilibrul domnului președinte Liviu Dragnea, care în ultimele săptămâni s-a comportat ca un adevărat om de stat.”.

Momentan nu ne putem pronunța privind modul în care acesta va performa în noua sa funcție. Personal, mă tem de el întrucât este un om deștept, dar servilitatea acestuia îl afectează. Ponta nu era atât de deștept, dar la fel de pervers. În schimb, urmărind interviurile și declarațiile pe care acesta le-a dat în trecut pentru presă, constat că Sorin Grindeanu este mai deștept decât Ponta. Problema este cum își va folosi această inteligență, iar primele semne sunt că se folosește de ea pentru a-l adula pe Dragnea. Trist. Nu trebuie să scăpăm din vedere nici legăturile pe care acesta le-a avut cu serviciile secrete române.

 

Salutară este reacția pe care Iohannis a avut la întâlnirea de învestire a membrilor noului cabinet, mult prea întârziată, trebuia să fi apărut în timpul campaniei electorale, dacă nu chiar în precampanie. Acesta, în finalul discului său, adresându-se lui Liviu Dragnea, a spus: „(…) aflarăm de la televizor că sunteţi singurul care cunoaşte programul de guvernare din scoarţă în scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei!”. Dincolo de umorul său sec, Iohannis a reușit să sublinieze ce era mai important, ceea ce până acum am numit aici teleormanizare, ca să nu zicem dragnizare, că ar fi prea evident.

 

Teleormanizarea va continua, cu siguranță. Iar ca dovadă clară a influenței pe care marele maestru al acestui proces o are asupra mediului politic din România, astăzi, cu câteva minute în urmă, Avocatul Poporului, pe numele său Victor Ciorbea, a atacat la Curtea Constituțională legea prin care Dragnea avea interzis la a ocupa funcția de prim-minustru al României.

Ceea ce va urma va fi parte din același film prost.

Lasă un răspuns