Alegerea primului ministru

Liniștea sărbătorilor românilor a fost perturbată de numirea primului ministru, după ce Dragnea a aruncat presa în aer prin numirea pentru această poziție a lui Sevil Shhaideh, chiar înainte de Crăciun, Klaus Iohannis a spus că răspunsul său va veni de abia după scurta vacanță de Crăciun, adică astăzi.

Astăzi el a ieșit a spus scurt și concis că nu este de acord cu propunerea făcută de către PSD și ALDE și cere acestei alianțe o altă propunere pentru funcția de prim-ministru.

Bineînțeles, mulți au speculat momentul și l-au atacat președinte pentru scurtul mesaj, care ar fi trebuit să fie însoțit și de o motivare a răspunsului, de ce nu este de acord cu propunerea primită. Dacă mesajul lui Iohannis poate fi redus la câteva minute, răspunsurile date de Dragnea și Tăriceanu cu privirea la alegerea făcută de Iohannis însumează peste 50 de minute, poate chiar depășesc o oră. Rezumatul spuselor acestora poate fi: nimic, nimic, nimic. Multe cuvinte, niciun mesaj transmis.

După o campanie anti-Soroș și cu mesaje aproape ultra-naționaliste, din nou nu ne vindem țara și ne-o luăm înapoi, numim un prim-ministru cu un profil care nu corespunde deloc profilului alegătorului PSD. Nu trebuie să ne ascundem de faptul că societatea românească este profund genizată și puțini români pot accepta să fie conduși de o femeie. Asta ca să nu uităm de mesajele pe care aceștia le-au folosit pentru crearea anti-campaniei din cadrul ultimelor alegeri prezidențiale, tot în cadrul acestora fiind utilizat și argumentul religios, încălcat și în cadrul numirii noului prim-ministru. Iar ca totul să fie perfect, focul s-a aprins și mai mult după ce au fost făcute mai multe dezvăluiri legate de soțul acestei doamne propuse pentru funcția de prim-ministru al României, fiind suspectat de susținerea regimului Assad din Siria. Repede, contraofensiva a și apărut, Cioloș fiind dat drept exemplu a cărui soție, Valerie, era tot străină. Comparația nu este deloc nimerită, așa cum spunea recent un scriitor pe o rețea de socializare, nu este ca și cum Franța nu ar fi membră a NATO, iar Valerie ar putea trăda discuțiile pe care soțul le care în cadrul acestor ședințe, pe scurt, nu prea există termen de comparație între cele două situații.

Lasă un răspuns