Raiul plagiatorilor, episodul al doilea

Biblioteca Națională a venit cu o veste care i-a contrariat pe mulți: consultarea tezelor de doctorat aflate în cadrul depozitului legal nu mai pot fi consultate de către public.

 

Bucuria plagiatorilor, de acum își pot ascunde capodoperele sub această nouă politică a Bibliotecii Naționale. Însă aceasta nu este singura problemă, plagiatorii ca plagiatorii, au fost mai mulți sau mai puțini și vor mai fi. Problema se pune altfel, tezele de doctorat dintr-un anumit domeniu ne spun ceva despre gradul de dezvoltare al acelui domeniu, despre nivelul pe care l-a atins cercetarea și despre modul în care sunt găsite răspunsuri diverselor probleme.

 

Legea necesită o schimbare urgentă, lucrările de doctorat ar trebui consultate. O soluție ar fi obligarea doctoranzilor să predea două exemplare ale tezelor, un exemplar care să fie blocat și să nu poată consultat și un altul la care să fie permis accesul publicului.

Oricum, decizia Bibliotecii Naționale nu este prea clară și nu poate fi înțeleasă. E posibil ca vreunul dintre iubiții noștri plagiatori să se fi implicat în luarea acesteia.

Lasă un răspuns