Opriți lumea, vreau să cobor!

Ultimele zile nu au fost deloc liniștite pe plan internațional, pare că lumea a luat-o razna și fără a înainta o teoria a conspirației, un al treilea război mondial ar putea oricând să își facă apariția.

Mai întâi evenimentul din Turcia, unde un tânăr de 21 de ani, polițist turc cu un trecut destul de demn de o serie de întrebări, îl asasinează pe ambasadorul Rusiei în Turcia. Presa asistă, se face un întreg circ mediatic, poze, filmări de la locul faptei, nimeni cu gândul de a interveni și de a-l opri pe asasin. Cert este că acest eveniment tulbură relațiile ruso-turce, chiar dacă atacul a fost revendicat și  catalogat drept terorist. Poate cea mai plauzibilă idee vehiculată în acest caz e cea prin care atacatorul este acuzat că ar fi fost agent dublu, realizând jocurile unei alte puteri implicate în toată această întreagă poveste.

Apoi, un alt eveniment tulbură Europa. Un camion intră în piața de Crăciun din Munchen și mai mulți oameni mor și alții sunt răniți. Un atac foarte asemănător cu cel din Nisa. În Zurich, în apropierea unui centru islamic, o persoană iese și omoară trei oameni la întâmplare.

Toate acestea s-au întâmplat în decursul a 24 de ore. Uneori căutarea explicațiilor și vinovaților se oprește și tăcerea se instalează, e acel moment în care întrebările nu își mai au rostul și realizezi că logica obișnuită nu mai funcționează, iar normalitatea nu mai există, oricât ai căuta-o. Dincolo de orice dezbinare creată de religii, de dispute etnice, de rivalități mânate de orgolii prostești, suntem oameni! Cât va mai dura până să înțelegem acest lucru, oare? Se pare că nu prea curând, dimpotrivă situația pare să se înrăutățeascî pe măsură ce timpul trece.

Lasă un răspuns