Cum să îți alegi fotograful pentru nuntă?

Căsătoria este unul dintre cele mai importante momente din viața fiecărui om, iar de aceea acest moment trebuie imortalizat. Alături de cei dragi, acest moment e marcat de amintiri, iar cum poți face aceasta altfel decât nu prin filmarea și fotografierea nunții.

Însă de aici mai departe totul se complică, pentru că nu e de ajuns să apelezi la un fotograf, până la urmă oricine poate face fotografii și poate filma cu telefonul „inteligent” pe care-l poartă în buzunar. Dincolo de această exagerare, știm bine cu toții că un fotograf de nuntă, cu adevărat profesionist, nu lucrează pentru sume prea mici, tocmai de aceea trebuie și verificat raportul dintre prețul cerut și calitatea serviciilor prestate, iar aceasta se poate face foarte simplu prin consultarea portofoliului fotografului. Doar câteva poze făcute altor clienți și câteva minute filmate sunt de ajuns pentru a îți da seama dacă este un fotograf profesionist cu adevărat, iar pentru asta nu trebuie să ai cine știe ce multe cunoștințe legate de tehnica fotografierii.

Pentru cine are mai mulți bani de cheltuit, dar și își dorește și mai mult, poate opta pentru o echipă de fotografi care pot face filmări cu drona, 3D sau cine știe ce multe alte sofisticări care fac și mai plăcute amintirile atunci când urmărești înregistrările.

Înainte de a face o decizie pentru alegerea fotograf nunta, consultarea ofertelor de pe piață este un prim pas care te poate ține de alte bătăi de cap mai târziu, legate de suprapreț sau de calitatea materialelor. Doar câteva ore căutare pe Internet, consultând website-urile fotografilor te pot scuti de zile întregi de bătăi de cap. În general, aceștia au pe site portofoliul care poate fi vizualizat, apoi au listate și pachetele pe care le pun la dispoziția clienților, precum și prețurile percepute.

La o simplă căutare pentru un fotograf de nuntă, nu mare mi-a fost mirarea când am găsit câteva websiteuri ale unor fotografi care cereau prețuri exagerat de mari, oferind în schimb filmări de proastă calitate, decupate și modificate în softuri învechite, cu efecte asemănătoare celor din PowerPoint. Mai trist mi se pare este că oamenii aceia chiar au plătit pentru acele servicii, iar în majoritatea cazurilor prețurile sunt mai mari decât cele pe care le-ar fi perceput o echipă de fotografi de nuntă cu adevărat profesioniști.

 

Lasă un răspuns