Donald Trump, un prim pas către eșec

Donald Trump, deși cotat cel mai bine în cadrul sondajelor pre-electorale din Statele Unite ale Americii și foarte vizibil în perioada campaniei electorale (și chiar și înaintea ei), a ieșit al doilea în urma desfășurării alegerilor în cadrul primului stat american, Iowa.

A fost devansat de către senatorul texan Ted Cruz.

Cu atât mai mult, diferența dintre Donald Trump și următorului candidat din cadrul aceluiași partid este foarte mică, acesta obținând 24% din voturi, în timp de următorul candidat a câștigat cu un procent mai puțin. Vorbim de o diferență infimă, care s-ar putea foarte ușor să se întoarcă în defavoarea lui Trump după numărarea tuturor voturilor și ar putea conduce la clasarea acestuia pe locul al treilea în urma alegerilor din Iowa.

Se pare că previziunile legate de un câștig clar al lui Donald Trump nu s-au adeverit, alegătorii neavând o opțiune electorală clar formulată, Trump făcând un prim pas către eșec. Desigur, rezultatele din restul statelor ar putea întoarce foarte repede rezultatele în favoarea lui.

 

În același timp, în cadrul taberei democraților, Hillary Clinton se situa pe primul loc, fiind urmată la o diferență foarte mică de către Bernie Sanders (ca și cazul celuilalt partid, diferența mică poate fi răsturnată foarte ușor după numărarea tuturor voturilor), în timp ce Martin O’Malley de abia a reușit să depășească pragul de 1% din voturi.

Lasă un răspuns