Ce trebuie sa stii despre analiza la risc si cand e necesara

Indiferent de unitate si de scopul utilizarii acesteia, a motivului pentru care a fost infiintata, este necesar sa beneficieze de o evaluare de risc amanuntita. Motivul pentru care se cere o astfel de masura este simplu – are rolul de a identifica vulnerabilitatile cladirii si amenintarile posibile, cele care constituie un pericol pentru viata umana, precum si pentru libertatea cuiva, pentru integritatea corporala de asemenea.

De altfel, e necesara o evaluare de risc si pentru a afla care sunt aspectele ce pot sa aduca prejudicii valorilor pe care le detine o unitate. In acest mod, va putea fi realizata evaluarea riscurilor de securitate, va putea fi determinat impactul acestora, urmand ca proprietarul sa aplice masurile care se cer fie pentru a le limita, fie pentru a le elimina.

De unde stii ca ai nevoie sa apelezi la serviciile de analiza la risc?

In cazul in care nu stii daca te incadrezi in randul celor care trebuie sa prevada o astfel de analiza, documenteaza-te legat de asta in Hotararea de Guvern 301 din 2012. Potrivit acesteia, orice firma trebuie sa realizeze analiza de risc, pentru a constientiza riscurile si pentru a lua masuri in ceea ce priveste vulnerabilitatile care vizeaza securitatea fizica.

Cum se efectueaza analiza de risc?

Indiferent de obiectiv, analiza se realizeaza avand la baza o serie de documente, precum si a unui chestionar care mentioneaza date despre activitatea unei societati, precum si despre masurile de siguranta implementate. Bineinteles ca aici se include si vizita obiectivului de evaluat de catre un expert evaluator.

Iata de ce documentatie ai nevoie pentru a putea beneficia de evaluare de risc: raport de evaluare si de tratare de riscuri, grila de evaluare si documente suport.

De asemenea, vei mai avea nevoie de o serie de documente, insa in functie de tipul obiectivului ce urmeaza sa fie supus evaluarii. Neaparat iti trebuie dovada ca ai drept de proprietate, respectiv ca esti indreptatit sa utilizezi obiectivul in cauza. Nu poate sa lipseasca certificatul de inregistrare, pe care l-ai eliberat la Registrul Comertului.

De altfel, alte documente necesare sunt planul de situatie, documentatia cadastrala, schite ale constructiei, planul de baza – acolo unde sunt obiective preexistente, un proiect ce vizeaza sistemul tehnic de securitate ce a fost avizat de un organ de politie teritorial competent. Ai nevoie si de certificatul de calitate si garantie al mijloacelor de protectie mecano-fizice, cel pentru echipamentele sistemelor de alarmare, dar si contractele pentru prestari servicii cu firma de paza la care ai apelat, cel cu firma de mentenanta, precum si de transport valori si bunuri.

Cu siguranta ca iti va parea un amalgam de informatii, de acte si documente necesare. Daca stii sa te organizezi si tii cele necesare in mod de asemenea organizat, nu iti va fi greu sa le pregatesti pentru a putea demara procesul de analiza.

Iti mai ramane sa gasesti pe cineva care sa efectueze analiza propriu zisa. Legat de asta, vei gasi recomandari nenumarate online. A mea vizeaza un nume apreciat pentru precizie, eficienta si transparenta – Evaluari24.ro.

Lasă un răspuns