Detalingul auto

Orice mașină după o perioadă de utilizare începe să aibă semne de uzură, iar acestea nu se reduc doar la uzura pieselor și a motorului, ci, bineînțeles, și la interiorul ei și la exteriorul ei. Dacă la interior se mai pot proteja suprafețele, cu atenționări la adresa pasagerilor și cu atenția șoferului, la exterior nu întotdeauna se pot proteja anumite suprafețe. Adeseori se întâmplă ca unii să atingă sau să lovească mașini în parcare, apoi mai sunt și persoanele rău intenționate care au făcut o plăcere din a zgâria mașini.

Pentru toate acestea există un singur răspuns: detailingul auto. Acesta poate fi împărțit în detailing auto pentru interior și detailing auto pentru exterior.

Detailingul presupune mânuirea și îmbinarea unor substanțe și tehnici speciale de către niște maeștri care au ca scop restaurarea și întreținerea anumitor suprafețe.

La interior pot fi curățate diversele pete de pe tapițerie, urmele de pe diversele suprafețe, la exterior detailingul are un rol mult mai important, nu numai că poate repara anumite imperfecțiuni ale caroseriei, dar tratamentul de întreținere poate preveni multe probleme. Adeseori se înțelege în mod greșit și se afirmă că detailingul, fie el detailing interior sau detailing exterior are doar rolul de a îndrepta anumite inconveniențe. Dimpotrivă, așa cum am mai zis, soluțiile utilizate de către experții în detailing auto pot ține multe probleme departe de mașină, efectele unei astfel de operațiuni făcându-se resimțite timp de câteva luni.

Deci, detailingul auto nu înseamnă doar curățare tapițerie auto sau îndepărtarea unor zgârieturi superficiale ale lacului, ci și întreținerea mașinii, a vopselei, a interiorului și așa mai departe. Mulți șoferi apelează la detailingul auto doar după ce întâmpină anumite probleme, rareori persoanele apelează la acestea pentru a preveni apariția anumitor probleme.

Lasă un răspuns