Atunci când închirierea unei mașini te poate salva…

Nu doar odată mi s-a întâmplat ca un prieten să îmi facă o promisiune, apoi să fiu lăsat baltă și să fiu obligat să mă descurc singur, așa cum pot. Poate toate acele multe întâmplări cu prietenii nu mi-au fost de ajuns pentru a mă învăța minte și a îmi face planuri în care să nu includ cunoștințe sau prieteni, de data asta m-am lecuit și m-am jurat că mă voi descurca pe cont propriu de acum încolo.

Povestea începe simplu, o întoarcere din afara țării cu avionul pe Aeroportul Otopeni din București. Apelez la un prieten pentru a mă aștepta cu mașina și pentru a mă duce în cel mai scurt timp posibil într-un anumit loc, unde trebuia să am o altă întâlnire importantă. Nu-s businessman, nu vă gândiți la cine știe ce afaceri închei, doar lucruri care au legătură cu serviciul. Timpul foarte scurt de la aterizare și până la acea întâlnire scoatea din schemă orice greșeală sau întârziere.

Înainte cu câteva minute de a mă urca în avion primesc un mesaj de la prietenul meu prin care îmi sunt prezentate scuzele lui și faptul că nu mai poate ajunge la Aeroportul Otopeni să mă ia. Scuze din nou. Prima soluție la care m-am gândit a fost un taximetru, dar m-am gândit și la riscurile la care mă expun, plus la buzunarul meu. Singura soluție în acel moment era să caut o firmă de închirieri de mașini și să preiau mașina în câteva ore când ajungeam în țară.

Le-am trimis mesaje câtorva prieteni care știu că folosesc adesea servicii de rent a car și am mai făcut și câteva căutări pe net, cu speranțe că voi reuși să mă descurc singur, lăsat cu ochii în soare de către bunul meu prieten. În fine, la recomandarea unui prieten am apelat la o firmă de închirieri auto pe care a mai folosit-o de multe ori și mi-a spus că pot comanda totul pe net și pot confirma printr-un telefon, adică exact ceea ce aveam eu nevoie în acel moment.

 

Până la urmă totul a decurs bine, am ridicat mașina din fața aeroportului, am încheiat repede toate formalitățile și m-am îndreptat către acea întâlnire, totul desfășurându-se la timp, fără vreun fel de probleme.

Lecția de astăzi îmi confirmă faptul că închirierea unei mașini te poate salva într-un moment în care un prieten te abandonează. Apoi, trebuie să învăț să mă descurc singur, fără ajutor din partea altora.

Lasă un răspuns