Limită de circulaţie a maşinilor înmatriculate în Bulgaria

Deoarece în ultima perioadă se poate observa o creştere în trafic a maşinilor înmatriculate în Bulgaria, Direcţia Poliţiei Rutiere Române a iniţiat un proiect prin care se doreşte limitarea circulaţiei automobilelor înmatriculate în Bulgaria la 90 de zile.

Această limită vine în urma creşterii numărului maşinilor înmatriculate în Bulgaria de către români. Unii români aleg să îşi înmatriculeze maşinile în Bulgaria din cauza costului mare perceput pe taxa de primă înmatriculare în România. Aceştia înmatriculează în Bulgaria în general maşini second hand cu o capacitate cilindrică mare.

După ce Curtea de Justiţie Europeană a răspuns unei cereri iniţiate de către un român şi după cum scria în acel raport taxa auto este ilegală şi discriminatorie. Persoanele ce au plătit taxa auto în perioada 1 iulie 2008 şi 30 iunie 2011 vor primi o diferenţă constând în bani, diferenţa intre vechea taxă auto şi cea nouă care va fi gata în toamna acestui an, după ce demnitarii români se vor întoarce din vacanţă.

Lasă un răspuns