Totul e bine… când se termină… curat

Nu este prima dată când îmi amintesc de vreo întâmplare în care sunt implicați prietenii mei. Niciodată nu a fost totul în regulă, mereu au fost situații care ne-au obligat să căutăm soluții rapide și eficiente. Asta, bineînțeles, după lungile petreceri și momente de distracție. Întotdeauna trebuie să existe și momente de tensiune care să îți strice cheful, dar… totul e bine… când se termină cu bine, ca să folosesc o platitudine adecvată întâmplărilor în care sunt incluși prietenii mei.

În general au de suferit obiectele din apartamentul unde ne adunăm, dacă nu-i mobila sau canapeaua, atunci trebuie să fie mocheta sau ceva de prin bucătărie. Dar întotdeauna trebuie să fie ceva. Cel mai recent a avut de suferit o mochetă. Se dă un apartament oarecare, o prietenă semi-mahmură, îndrăgostită lulea de un domn care a participat la petrecere și o încercare stângace a domnișoarei de a-i arăta domnului că-l iubește. Dacă clișeele precum zâmbetele și flirtul îs pentru idioți, zice domnișoara, s-a trezit să îi deseneze domnului o inimioară, chipurile, în semn de iubire pe mocheta din apartamentul dat. O persoană creativă, care se adaptează ușor și știe să se descurce, a desenat inimioara pe mochetă cu ajutorul vinului, nu orice vin, ci o Busuioacă de Bohotin.

Nu știu exact cum și ce a rezultat în urma acestei scene ce pare ruptă dintr-o scenă de iubire dintre Romeo și Julita, dar știu doar că a trebuit iar să ne punem în acțiune și să facem cumva să facem mocheta să arate ca nouă, fără declarația de dragoste a domnișoarei. După câteva încercări eșuate de a curăța mocheta cu diverse produse de curățenie pe care le-am găsit prin casă, am decis că cea mai bună soluție ar fi să apelăm la niște maeștri într-ale curățeniei și am apelat la una din firmele pentru care am mai apelat pentru a ne scoate din alte isprăvi, specializată printre altele și în curățare mochetă. Totul s-a desfășurat destul de repede, a doua zi au venit (nici nu cred că trebuie să mai zic că știau unde și ne-au zis aproape „Hai, salut, prieteni!”), iar, în fine, mocheta a fost curățată de orice urmă de vin. Sperăm, totuși, că dragostea celor doi voinici încă dăinuie și că nu s-a pierdut odată cu ștergerea urmelor de pe mochetă.

În fine, cred că ar fi mai potrivit să adaptăm platitudinea și să zicem că totul e bine când se termină… curat.

Lasă un răspuns