Spargere ca-n filme în Iași

Acum ceva timp ziceam despre Iași că este orașul unde se întâmplă lucruri destul de ciudate, iar o nouă întâmplare vine să îmi confirme această afirmație. Un magazin dintr-un centru comercial din Iași a fost spart, iar tot ce s-a întâmplat acolo pare rupt dintr-un scenariu de film, poate l-ar face și pe James Bond invidios: hoții au intrat în magazin tăind o bucată din acoperiș și au furat de acolo produse a căror valoare este estimată în jurul a 500.000 de lei.

Cu atât mai mult, povestea este și mai ciudată încât infractorii s-au ferit de camerele de luat vederi și au reușit să fenteze destul de bine senzorii de mișcare și celelalte sisteme de siguranță ale magazinului.

 

Diverse speculații au tot apărut, cum că spargerea ar fi fost pusă la cale de către foști angajați ai magazinului sau de către persoane care cunosc planul clădirii, dar și tot felul de alte fantezii. Bineînțeles, imaginația unora a aruncat vina pe paznicii care (cică) există pe acolo și sunt acuzați că totul s-ar fi întâmplat cu ajutorul lor. E destul de greu să înaintezi astfel de ipoteze, dar e clar că ce s-a întâmplat acolo pare dintr-o altă realitate, iar situații de acest fel s-ar putea repeta oricând, acesta fiind un precedent.

 

Copii, în curând se va lansa Star Wars, fiți atenți și la filmul acesta, poate veți învăța și din acesta lucruri noi. De abia așteptăm să vă vedem în acțiune.

Lasă un răspuns