Avantajele unei asigurări CASCO

Străzile României nu sunt populate tocmai de către cei mai buni șoferi, adeseori pe lângă acestea se adaugă și străzile pline de gropi și neîngrijite, riscurile avarierii mașinii sau întâmplării unui accident fiind ridicate. Tocmai de aceea orice proprietar care ține la mașina lui și este prudent își întocmește o poliță CASCO.

Nimic nu îți poate salva mașina din fața unor șoferi kamikaze, precum sunt mulți din România, îți poți lăsa mașina în parcare, iar dimineață o poți găsi turtită, fără a-l găsi și pe făptaș. Ce e de făcut în acest caz? Contactezi un asigurator și îi ceri o ofertă pentru o asigurare CASCO, iar în acest mod vei putea dormi liniștit, știindu-ți mașina în siguranță în fața oricărui fel de deteriorare, această poliță asigurând atât daunele (parțiale sau totale), cât și furturile (totale sau parțiale), indiferent de cine este cel care le-a provocat (bineînțeles, sunt și condiții în care asigurarea nu acoperă daunele, de exemplu, în cazul în care șoferul care conducea autoturismul asigurat consumă alcool sau substanțe halucinogene).

O atenție deosebită în procesul de alegere a companiei de asigurări cu care se încheie CASCO-ul este măsura în care aceasta acoperă eventualele pagube. Sunt de ajuns câteva căutări pe forumurile de pe Internet și veți afla experiențele pe care le-au avut alți șoferi cu firmele. De asemeni, e bine de știut faptul că majoritatea firmelor asigură mașini cu o vechime de cel mult 8-10 ani, dar există și cazuri în care sunt asigurate mașini mai vechi de atât, dar mare atenție la clauzele contractului de asigurare, s-ar putea să existe surprize.

 

În cazul în care locuieși într-o zonă în care se întâmplă adesea evenimente de un anumit fel (calamități naturale, zonă cu risc ridicat de inundație, cad copaci des etc.), atunci e bine să îți faci o asigurare CASCO la o companie care acoperă aceste pagube, pentru a nu constata că ai plătit asigurarea degeaba. Aceasta se rezolvă prin acordarea atenției cuvenite clauzelor stipulate în contractul de asigurare CASCO.

 

Deși unii ar putea spune că nu li se va întâmpla ceva rău tocmai lor, de aceea nici nu își încheie o asigurare facultativă precum CASCO, s-ar putea să regrete în momentul în care li se va întâmpla vreun eveniment nefericit. În fine, încheierea unei asigură CASCO este o investiție destul de rentabilă, practic tu plătești lunar o sumă care la un moment dat (sperăm să nu fie vreodată cazul) te va scăpa de niște cheltuieli neprevăzute, care uneori pot fi foarte mari și greu de suportat. Puțini dintre șoferii români reușesc să înțeleagă beneficiile unei asigurări CASCO, dar cu greu începe să se dezvolte și o cultură în acest sens, să înțeleagă tot mai multe persoane că niciodată nu ești ferit de probleme, de aceea e bine să fii cu un pas înainte și să te asiguri că în cazul în care se va întâmpla vei putea suporta totul mult mai ușor.

Lasă un răspuns