Rusia vs. România

Așa cum era de așteptat, apar primele probleme din partea rușilor după instalarea și activarea scutului antirachetă de la Deveselu. Președintele Rusiei într-o conferință de presă de zilele trecute a declarat că România se află în ținta rachetelor ruse datorită acestui scut.

Fără a preciza exact termenul de „rachete”, el a spus că atât România, cât și Polonia se află în „raza de acțiune” a Rusiei. În Polonia urmează ca în perioada următoare să fie instalat un scut antirachetă.

Vladimir Putin a declarat că aceste scuturi sunt amenințări directe la adresa securității Rusiei și se simte obligat să ia măsuri pentru a-și proteja țara.

 

Deși au existat atât în cadrul acelei întâlniri, cât și cu alte ocazii explicații oferite de către reprezentanți ai NATO că scopul scutului are doar scopul de a proteja aceste zone de posibile atacuri din partea Iranului, Putin și-a continuat discursurile împotriva acestui sistem de scuturi antirachetă și, după ultimele ieșiri, au început și amenințările.

 

Trebuie să mai așteptăm și alte ocazii în care Putin va avea ieșiri nervoase în public pentru a vedea ce planuri are acesta. România e prima vizată de toate ieșirile nebune ale acestuia. Așteptăăăm.

Lasă un răspuns