Zuma, jocul cu bile numarul 1

Zuma este un joc foarte popular creat de catre cei de la Pop Cap Games. Beneficiaza de o tema azteca cu multe desene si simboluri prin care se reflectura cultura respectiva. Este disponibil online, dar si ca joc video separat ce poate fi rulat pe sisteme specifice. Recent a fost adaugat si de catre mai multi furnizori de telefonie mobila pentru a fi folosit in cadrul PDA-urilor sau smartphone-urilor. Spuneam despre Zuma ca este un joc foarte popular, gandindu-ma si la acele multe versiuni ce pot fi gasite online in mod gratuit, dar si pe Xbox de la Microsoft sau diferite alte platforme.

In ciuda aparentelor, acest joc poate crea dependenta odata cu cresterea dificultatii nivelurilor. Vei avea din ce in ce mai putin timp la dispozitie si tot mai putine miscari prin care sa creezi un lant de minim trei bile de aceeasi culoare si astfel sa se sparga „blestemul” ce-o paste pe broscuta care scuipa non-stop in incercarea sa titanica de pastra cat mai departe sirul care se apropie amenintator.

Zuma Deluxe presupune prezenta unei broaste si a catorva bile mici, colorate, care se misca din coltul opus. Broasca scuipa bile de diferite culori, pe care jucatorul trebuie sa le alinieze cu celelalte pentru a face un mic lant de trei sau de mai multe. Scopul principal este acela de a scapa de toate bilele inainte ca acestea sa ajunga in locul aparat cu atata indarjire. Punctele sunt acordate in functie de numarul de bile sparte intr-un singur lant. Este esentiala concentrarea asupra culorilor din fata, pentru a nu pierde in mod prematur jocul. In ciuda faptului ca cele mai multe puncte se strang in cadrul bilelor din spate, tentatia fiind mare, jucatorii trebuie sa nu piarda din vedere si restul, cu atat mai mult cu cat nivelurile urmatoare aduc in „scena” doi inamici de care trebuie sa te feresti!

Lasă un răspuns