Ziua migrării: cum să îți muți fișierele pe noul calculator

Datorită avansului rapid al tehnologiei din ultimii ani suntem nevoiți să ne schimbăm calculatoarele din ce în ce mai des pentru a putea rula aplicațiile la capacitatea lor normală. Odată cu achiziționarea unui nou calculator apare și problema migrării fișierelor de pe vechiul calculator.

O soluție des folosită sunt dispozitivele de stocare: stickuri, carduri de memorie, DVDuri, BluRay-uri, dar niciodată aceste soluții nu sunt eficiente, durează destul de mult, iar dacă dimensiunea fișierelor este foarte mare necesită multă atenție, fișierele trebuie împărțite pe foldere, trebuie avută mare grijă pentru a nu deteriora unele fișiere, bătaie de cap, mai pe scurt.

Există și soluții mult mai eficiente și mai ușoare de migrare a fișierelor pe un calculator nou. Pe acestea vi le vom prezenta mai departe, astfel încât să realizați acastă operațiune cât mai repede și cât mai în siguranță, pentru a evita pierderea sau deteriorarea fișierelor.calculator

 

Cea mai simplă soluție este mutarea fișierelor pe un hard disk extern, doar trebuie să vă asigurați că hard diskul are îndeajuns de multă capacitate de stocare pentru a muta toate fișierele deodată.

Copy și paste pe hard diskul extern, după ce termină de copiat fișierele îl conectați la noul calculator și dați din nou copy și paste.

Dacă dimensiunea fișierelor nu este prea mare vă puteți folosi pentru transfer de un stick de memorie.

 

O aplicație utilă pentru migrarea fișierelor pe un nou dispozitiv este Windows Easy Transfer. Acest program nu face altceva decât să ajute utilizatorii să își mute fișierele de pe un dispozitiv pe altul, permițând și transferul setărilor de pe un calculator pe altul, o soluție bună și pentru a upgrada sistemul de operare fără a pierde setările și fișierele dinainte.

 

O soluție de modă mai nouă pentru a migra fișierele de pe un calculator vechi pe unul nou este mutarea acestora în cloud și descărcarea lor pe noul calculator. Aveți de nevoie de un serviciu de cloud care să răspundă cerințelor dumneavoastră de spațiu, dar și de o conexiune bună de Internet pentru a realiza transferul în timp util.

 

După cea ați realizat migrarea fișierelor nu vă rămâne decât să vă instalați programele pe care le folosiți și să vă apucați să folosiți noul computer.

 

Lasă un răspuns