Youtube – concurent direct al televiziunilor?

Nu mai este nicio poveste de dată nouă faptul că Internetul a reușit să integreze cu succes multe dintre tipurile de informațiile clasice existente până la apariția sa. Youtube se arată din nou flexibil și deschis către noi scenarii de evoluție.

În premieră, Youtube-ul va difuza în direct finala Eurovision, un atac direct la adresa televiziunilor clasice. (Pentru cei care au ratat startul și au stat pe emisie, România nu va participa anul acesta la Eurovision din cauza unor datorii neplătite de către TVR. S-a discutat de preluarea drepturilor de difuzare de către alte televiziuni, PRO TV-ul arătându-se interesat de asta, dar până în acest moment nu a fost făcută publică o înțelegere între cele două părți.)

Apoi, o altă știre despre Youtube ne întărește ipoteza prin care televiziunii clasice îi este declarat război de către transimisiunile online live: finalele Champions League și Europa League vor fi difuzate pe Youtube. Compania care a semnat în anul 2013 o înțelegere pentru trei în schimbul sumei de 897 de milioane de lire sterline pentru a primi drepturile de difuzare a acestor competiții a anunțat că va fi difuza finalele UCL și EL gratuit pe Youtube, anunță BBC.

 

Acestea sunt doar câteva semne timide prin care Youtube-ul ar putea să devină un concurent puternic în materie de difuziuni live. Știu, au existat și există siteuri specializate pe livrarea de transmisiuni live contra-cost, pay-per-view etc. Însă, Youtube-ul ar putea veni cu o idee inspirată de către cea folosită de televiziunile „tradiționale”, servirea de conținut fără costuri pentru utilizatori, banii obținându-i din reclame.

Lasă un răspuns