Windows 10 – peste 300 de milioane de utilizatori

În apropierea aniversării unui an de la lansarea Windows 10, cei de la Microsoft au făcut public numărul utilizatorilor care rulează sistemul lor de operare. În prezent cei de la Microsoft afirmă într-o postare de pe blogul lor că 300 de milioane de utilizatori activi folosesc Windows 10 pe dispozitivele lor.

Pe data de 29 iulie se încheie termenul pe care l-au dat cei de la Microsoft utilizatorilor de Windows 7 și 8 pentru a face upgrade în mod gratuit la Windows 10.

Cifra utilizatorilor de Windows 10, dacă este reală, nu este deloc de neluat în seamă, aceasta înregistrând de fapt un mic record pentru cei de la Microsoft, depășind cea mai de succes distribuție a lor, de acum bătrânul XP.

 

În statistica publicată pe blog, cei de la Microsoft au mai inclus și câteva alte cifre, precum:

  • 9 miliarde de ore de gameplay adunate de către utilizatorii Windows 10
  • 6 miliarde de răspunsuri date de către asistenul Cortana de la lansarea OS-ului 10 până în prezent
  • peste 63 de miliarde de minute petrecute în Microsoft Edge, browserul disponibil doar utilizatorilor Windows 10, ceea ce înseamnă o creștere de 50% față de ultimul trimestru al anului.

 

Windows 10 nu a fost lipsit de probleme și scandaluri, anul trecut apărând o serie de articole pe Internet prin care cei de la Microsoft erau acuzați de spionarea celor ca utilizează sistemul lor de operare, chiar de existența unui keylogger care înregistrează întreaga activitate a utilizatorilor în cadrul sistemului de operare.

Lasă un răspuns