Windows 10 este aici

Astăzi a fost ziua cea mare în care noua versiune Windows a fost lansată. Multă lume o aștepta, mai ales având în vedere investițiile pe care cei de la Microsoft le-au făcut nu doar îmbunătățirea noului sistem de operare, dar și în publicitate.

Windows 10 a fost promovat drept cea mai bună versiune a acestui sistem de operare de până acum, dar în continuare vom vede dacă spusele celor de la Microsoft se confirmă sau au fost doar vorbe în vânt.

Nu sunt un mare fan Windows, dar sunt forțat de împrejurări să folosesc în continuare acest sistem de operare, de aceea astăzi am și făcut upgrade-ul la noua versiune, urmând ca în zilele următoare să vin cu un feedback și un review.

La prima vedere, rulând de câteva zeci de minute acest sistem de operare, pot spune că este mult mai user-friendly și că am remarcat deja câteva schimbări care îmi sunt pe plac. Prima e renunțarea la afișarea meniului de Start în modul fullscreen, Windows 10 venind cu o versiune mult îmbunătățită a meniului de Start cu care au fost obișnuiți utilizatorii. Mai sunt și alte plusuri ale Windows 10, dar le păstrez pentru un alt articol pe care îl voi scrie după ce voi mai testa timp de câteva zile sistemul de operare.

 

Microsoft a încercat să își spele oarecum greșelile pe care le-a făcut în trecut prin lansarea unor sisteme de operare care nu au răspuns într-un mod prea complet așteptărilor pe care utilizatorii le-au avut, așa că au decis acordarea upgrageului gratuit tuturor utilizatorilor care dețin o licență genuină de Windows 7-8. Posibilitatea actualizării gratuite a sistemului de operare este disponibilă până anul viitor pe 29 iulie.

 

Va fi Windows 10 un succes precum au tot anunțat creatorii săi? Va reuși să fie un sistem de operare adecvat și dispozitivelor mobile (dacă ieri tot citam CEO-ul Youtube spunând care sunt prioritățile lor: „mobil, mobil și mobil”).

Lasă un răspuns