VW: Încep rechemările în service în urma scandului Diesel Gate în Europa

După ce la sfârșitul anului trecut o întreagă isterie s-a iscat în urma constatărilor făcute de către autoritățile americane asupra falsificării rezultatelor emisiilor de noxe de către Volkswagen, aceasta făcându-se prin niște modificări aduse softului mașinii, aceasta intrând într-un mod de economisire atunci când erau verificate emisiile de noxe, acum producătorul german a anunțat începerea rechemărilor în service în rândul autoturismelor din Europa.

Principalele modele vizate de către rechemarea în service sunt Volkswagen Amarok și Volkswagen Passat, dar mai sunt incluse și alte modele, într-un număr mai mic.

 

Scandalul Diesel Gate a stârnit o dezbatere de mari proporții în rândul producătorilor de automobile cu privire la cât de prietenoase sunt automobilele cu mediul înconjurător. În presă au apărut o serie de experimente care au dovedit faptul că producătorii de automobile se folosesc de anumite trucuri în momentul în care testează automobilele, apoi raportează aceste date autorităților. Cu toate că această problemă a fost îndelung discutată și au fost găsite chiar și câteva soluții, Parlamentul European nu a ținut cont de toate acestea și tocmai a aprobat o derogare prin care este dublată cantitatea maximă de noxe permisă automobilelor noi, dacă până acum norma era de 80 miligrame per kilometr, prin noua derogare sunt permise emisii de până la 160 de miligrame NOx per kilometru. Termenul de aplicabilitate al acestei derogări expiră la începutul anului 2020.

Lasă un răspuns