Volkswagen recheamă în service 500.000 de autovehicule

Rechemări în service s-au tot făcut în ultimii ani, majoritatea producătorilor de autovehicule au constatat defecte de fabricație și au rechemat în service loturi de automobile pentru a le remedia, dar de această dată situația în care este pusă compania Volkswagen este ceva mai specială.

Autoritățile americane acuză Volkswagen că ar fi instalat un software menit să înșele măsurătorile emisiilor de noxe. Acest software ar fi fost instalat pe aproape 500.000 de automobile cu motorizare diesel produse după anul 2008. Automobilele au fost produse sub mărcile Audi și Volkswagen, fiind vizate majoritatea modelelor produse după anul 2008.

Autoritățile americane au anunțat că vor amenda compania Volkswagen cu 30000 de dolari pentru fiecare mașină. Astfel, costurile amenzii s-ar ridica la aproximativ 18 miliarde de dolari. Pe lângă această sumă se adaugă și cheltuieilile reparațiilor din service, care vor fi suportate tot de către companie.

 

A fost comunicată presei și poziția oficială a companiei, momentan apărând doar niște scuze la adresa încercării de a sfida încrederea clienților, afirmând că o astfel de strategie nu face parte din etosul companiei. De asemeni, oficialii Volkswagen au declarat că o anchetă este în curs, astfel încât situația să fie clarificată.

 

Dacă autoritățile americane au dreptate, pagubele companiei Volkswagen vor fi de mari proporții.

Lasă un răspuns