Vineri, 30 octombrie 2015.

A trecut un an. Ne aducem aminte cu durere de știrile care au apărut imediat după declanșarea incendiului. Toată lumea era panicată, iar cei care-și știau prietenii sau cunoștințele acolo deja au intrat în alertă și au început să îi contacteze să vadă dacă totul este în regulă.

Neglijența și iresponsabilitatea au dus la o dramă din care am avut multe de învățat, din păcate, totul cu niște costuri enorme. De acolo și până la descoperirea altor nenumărate nereguli și disfuncționalități în sistem nu au fost decât câțiva pași.

E trist când ne gândim că prețul pentru a afla despre aceste probleme au fost niște vieți omenești, ar fi putut fi fratele tău, sora ta, prietenul tău sau colegul tău de la serviciu.

La un an de la tragicul eveniment încă sunt multe aspecte neclare din tot ce s-a întâmplat acolo și încă nu s-au găsit vinovații pentru tot ce s-a întâmplat acolo. Chiar mai îngrijorător este că noi detalii ies la iveală, precum posibila relație de rudenie dintre proprietarul clădirii care găzduia clubul Colectiv și unul dintre agenții implicați în scandalul Black Cube. Dezvăluirile au fost făcute de jurnaliștii de la RISE Project. În spatele acestei relații de rudenie s-ar afla și alte legături destul de dubioase între cei doi de după drama de la Colectiv.

 

A trecut un an și nu v-am uitat.

Lasă un răspuns