Vezi tutorial despre cum se instalează cablurile în subteran

Atunci când se dorește instalarea unor cabluri subterane este imperios necesar să se studieze foarte bine cum se prezintă solul acolo unde se dorește îngroparea cablurilor. Sigur că nu putem sa incepem să săpăm, iar mai apoi să descoperim că spațiul respectiv nu este bun pentru a instala acolo cablurile subterane de care avem nevoie.

 

Prin urmare, înainte de a începe operațiunea de săpare iată câteva lucruri care ar trebui avute în vedere:

– se aleg echipamentele potrivite de instalare

– se selectează tipul de cablu subteran și eventual tipul de microtub, dacă se dorește introducerea cablurilor subterane prin tubete, ca să fie mai bine protejate împotriva factorilor din mediul exterior

– trebuie să vă gândiți cât de adânc trebuie realizată instalarea.

 

Atenție, căci orice utilitate subterană deja existentă trebuie avută în vedere dacă se află pe traseul unde se fac săpăturile și unde se vor introduce cablurile subterane. Ne gândim aici la alte cabluri care sunt îngropate direct sau prin tubete, la orice conducte de apă sau de gaze, orice altă structură care se află pe traseul unde se dorește instalarea cablurilor subterane. Toate cele existente trebuie găsite și incercuite în planul de săpare. Înainte de a începe săpăturile se vor identifica și posibilitățile de acces.

 

Cu scopul de a instala cablurile subterane se mai poate apela și la operațiunea de forare, metodă care se utilizează de obicei în acele zone unde suprafața este foarte tare și nu poate fi săpată ușor. Poate fi vorba despre o arteră principală, o autostradă sau chiar o cale ferată. Forarea se realizează cu instrumente speciale care fac găuri în pământ cu o distanță până la jumătate de metru și cu un diametru de maxim 3-4 cm. Atunci când se forează microtubetele se trag în jos. După finalizarea forării, cablurile subterane se trag prin microtubete.

 

Fie ca aveți nevoie de cabluri direct îngropabile în pământ sau cabluri subterane care să fie trase prin tubete, puteți accesa cu încredere site-ul http://www.cablurifibraoptica.ro/, un magazin online specializat în cabluri de toate felurile. Aici veți gasi cabluri direct îngropabile calitate premium, pentru tuburi multiple adică multitub sau unitub.
Aceste cabluri sunt singlemode si au manta PE specială de exterior. Numărul de fibre cuprinse poate varia între 6 și 288 fibre. Cablurile subterane care se trag prin microtubete sunt și ele disponibile în mai multe variante de calitate, tip cablu și tip fibră.

Lasă un răspuns