Vești rele din China

China nu se află într-o situație mult prea bună din punct de vedere economic, bursa de valori a Chinei este în plină cădere, iar oficialii chinezi se simt incapabili în a stopa această cădere. Îngrijorător este faptul că bursele de valori din întreaga lumea au fost afectate de către căderea bursei de valori chineze, inclusiv cea din România, închizând astăzi cu un minus de aproximativ 6 procente.

 

Ziua de astăzi a fost numită „Black Monday”, la fel ca și ziua de 19 octombrie 1987, când bursele de valori din întreaga lume s-au prăbușit, începând cu cea din Hong Kong, efectele fiind resimțite până în Europa de Vest.

 

Previziunile experților în domeniul economic nu sunt deloc pozitive, toate explicațiile ducând către o nouă posibilă criză financiară din cauza prăbușirii bursei de valori din Beijing. Putem asista la aceeași situația ca în 2008.

 

Momentan doar se vorbește de punerea pe tușă a măsurilor economice ce urmau să fie adoptate, printre acestea scăderi de taxe și măriri salariale, în principal. Adoptarea acestor măsuri ar putea înrăutăți cu mult situația, deja nefavorabilă.

 

China s-ar putea să fie scena decăderii economiei mondiale, s-ar putea să asistăm la situații noi datorită căderii colosului demografic, geografic și economic.

Lasă un răspuns