Vești proaste pentru proprietarii de mașini cu volan pe dreapta

A venit rândul discutării de către organismele legislative românești a problemei mașinilor cu volan pe dreapta. De multe ori în trafi șoferii sunt nevoiți să trateze cu atenție și să ferească de „bombele pe roți”, așa cum mai sunt numite maașinile cu volan pe dreapta.

Pentru rezolvarea acestei probleme parlamentarii au formulat un proiect de lege care îi obligă pe șoferii de mașini cu volan pe dreapta să respecte o serie de condiții speciale. Dacă până acum singura condiție pe care trebuiau să o respecte aceste mașini pentru a circula în România era mutarea fasciculului de lumină de pe stânga pe dreapta, proiectul de lege aduce o serie de noi condiții ce trebuie respectate:

  • șoferii care conduc mașini cu volan pe dreapta trebuie să fi obținut permisul într-o țară în care se circulă pe stânga (Anglia, Australia, Irlanda, Cipru etc.)
  • pe lângă aceasta, șoferii vor trebui să conducă minimum 20 de ore o mașină cu volan pe dreapta sub supravegherea unui instructor
  • pentru a putea circula pe străzile românești, vor fi obligați să își monteze oglinzi periscopice

Nerespectarea acestor condiții de către șoferii care conduc mașini cu volan pe dreapta, conform proiectului de lege, va duce la sancționarea șoferilor cu până la 800 de lei și la reținerea certificatului de înmatriculare.

 

Nu este primul proiect de lege de acest fel, în trecut mai existând câteva proiecte de lege care au avut drept scop reglementarea circulației mașinilor cu volan pe dreapta în România, până acum niciunul dintre aceste proiect nu a intrat în vigoare.

Lasă un răspuns