Vacanță în Halkidiki

Grecia este una dintre țările cele mai preferate de către români atunci când vine vorba de vacanțe peste granițe. Multitudinea de stațiuni și buna amenajare a acestora, precum și prețurile destul de convenabile, îi pun adeseori în dilemă pe unii dintre turiști, nu știu ce stațiune să aleagă.

În topul preferințelor se află stațiunea Halkidiki, renumită pentru peisajele edenice, zona fiind renumită pentru cele trei brațe: Kassandra, Sithonia și Muntele Athos. Peisajele din aceste zone reușesc să impresioneze orice turist, indiferent de locurile pe care acesta le-a văzut. Plajele par neatinse de către globalizare, de către nebunia contemporană, e o liniște care domnină totul. Pe lângă toate acestea, o privire aruncată către buzunar nu  strică deloc, iar și din acest punct de vedere plajele din Halkidiki se remarcă printr-un raport preț/ calitate foarte bun, uneori, spun adeseori cei care se întorc de acolo, mai ieftin decât pe plajele din România, dar condițiile de cazare sunt incomparabile.

 

Printre atracțiile din Halkidiki nu sunt doar plajele despre care deja am pomenit, o altă atracție de pe malurile Mării Egee este Muntele Athos, Muntele Sfânt al credinței ortodoxe. Din păcate, vizitarea acestuia și a atracțiilor din respectiva zonă este foarte greu de realizat, accesul în zonă fiind permis doar bărbaților, iar pentru a-l obține este necesar un permis care se obține în urma unui proces îndelungat. Totuși, dacă nu puteți ajunge pe Muntele Athos, vă puteți caza în una dintre stațiunile din zonă, aveți ocazia de a-l admira de la distanță și de a simți pacea și energia care sunt împrăștiate de către acele locuri.

O altă atracție în Halkidiki sunt satele tradiționale, sate conservate în care vă puteți caza, puteți mânca, puteți discuta cu localnicii sau vă puteți procura suveniruri. De-a lungul țărmurilor ce aduc aminte de Grădina Edenului, puteți găsi peșteri, golfuri de dimensiuni reduse, dar și resorturi care oferă tot confortul în schimbul unor prețuri rezonabile, dar resorturi care se potrivesc perfect în aerul halkidikian.

Dacă vă aflați în căutarea unei destinații de vacanță din Grecia vă recomandăm să alegeți fără niciun regret una dintre stațiunile din Halkidiki, nu veți regreta. Vă veți relaxa, veți avea parte de amintiri de neuitat, dar și bugetul dumneavoastră vă va fi recunoscător. 😀

Totuși, de ce vacanta Halkidiki? Am enumerat deja toate punctele tari ale plajelor din Halkidiki, o nouă inventariere a acestora nu este necesară, dar adăugarea unui alt motiv pentru care puteți alege această destinație nu este de prisos: gastronomia și bucătăria locală. Puteți gusta preparatele specifice bucătăriei grecești, dar și preparate din bucătăria halkidikiană.

Deși totul pare conservat în starea sa naturală în Halkidiki, există cluburi în care vă puteși distra, viața de noapte din stațiunile din Halkidiki nefiind deloc moartă, așa cum ar părea dacă am stat să analizăm descrierea făcută anterior. Atunci când noaptea se lasă și liniștea și pacea se aștern, tinerii încep să iasă din case și să se adune în cluburi, fiind dat startul la distracție.

 

Nu trebuie să vă speriați de prețurile de cazare sau de ofertele pentru pachetele către Halkidiki, acestea variază în funcție de buzunarul fiecăruia, există resorturi low-cost, cu prețuri acceptabile, mai mici decât cele din România, adeseori, dar și resorturi de lux, cu dotări și condiții ultramoderne, dar și cu prețuri pe măsura calității și înălțimii serviciilor.

 

Halkidiki poartă un nume special în publicațiile de turism și în limbajul specialiștilor din domeniu: Tridentul din Marea Egee. Este evident faptul că numele provine de la cele trei brațe ale peninsulei.

Lasă un răspuns