Vă miră rezultatele prezidențialelor?

Aud lumea mirându-se și plângându-se că a ieșit PSD-ul pe primul loc. Unii dau vina pe situația din diaspora și spun că acest rezultat este datorat faptului că nu au apucat toți cei de acolo să voteze.

Nu trebuie să fii foarte deștept că așa ceva nu se poate confirma, statistic vorbind, dar și logic, până la urmă, nu trebuie să ai mari cunoștințe de demografie pentru a realiza că e imposibil așa ceva.

Trebuie să recunosc că sunt mirat de rezultat, mai exact de procentul obținut de Iohannis, nu mă așteptam să îi țină piept lui Ponta. Tehnicile PSD-ului sunt atât de murdare și atât de sufocante încât nu credeam că va reuși vreun candidat să obțină un procent mai mare de 30%. Aici am putea vorbi mai mult de campania negativă pe care aceștia au dus-o împotriva candidaților cu șanse reale de a se confrunta cu Ponta. Pornind de la știri false, până la atacuri la persoană, toate acestea fac parte din repertoriul lor.

 

Rezultatele sondajului realizat de către IRES sunt extrem de interesante, arătând faptul că prezența la vot a celor cu un nivel ridicat de educație a fost de peste 70%, în timp ce cei cu mai puține studii au fost prezenți într-un procent de cu puțin peste 30%. Nu mai putem spune că votează doar proștii din țară, iar deștepții preferă să se abțină. Nu mai avem o scuză, acest studiu ne prezintă realitate și trebuie să ne întrebăm cum niște oameni, se presupune, întregi la minte, pot avea asemenea opțiuni electorale.

Așa cum m-am așteptat, mediul online nu a reflectat realitate socială, Macovei obținând mai puține voturi decât Elena Udrea. Dacă ne-am fi luat după mediul online Monica Macovei ar fi fost aleasă din primul tur.

Cum ziceam și în acel articol, tare îmi e teamă că PSD-ul are fani ascunși, oameni care spun că votează cu o altă persoană sau partid, dar sunt niște roșiatici înfocați.

 

Voturile au fost numărate în cea mai marea lor parte, datele au fost centralizate, datele sunt destul de clare. Urmează un tur 2 interesant. Important este cum se vor comporta cei doi candidați în aceste două săptămâni și cum își vor desfășura campania.

Vedem.

 

Lasă un răspuns