V-au învins tinerii.

Noi, tinerii, cei trimiși la muncă de către alegătorii tăi, domnule Ponta, am reușit să vă-nfrângem, am reușit să înfruntăm liste întregi de persoane decedate și autocare-ntregi de babuini încântați de un drum până-n satul vecin pentru o țuică.

Am reușit să îi învingem pe pensionarii pe care i-ați manipulat cu nerușinare. Am reușit să trecem peste cei 150 de euro oferiți profesorilor, peste zilele libere oferite drept pomană studenților, am reușit să trecem peste uleiul, făina și alte pomeni electorale d-ale voastre.

Am reușit să învingem niște statistici pe care le-ați măsluit, am învins recesiunea tehnică pe care voi ați provocat-o prin reducerea achizițiilor publice pentru a face pomeni electorale.

V-am învins, pe scurt. Suntem tineri, așteptăm schimbare, știm că nu va veni peste noapte, dar cu pași mici vom ajunge să ne construim o Românie a noastră, așa cum ne-o dorim. Iar dacă nu va fi ceva în regulă, ceva ce nu ne place sau care ne încurcă, nu vom da înapoi și vom corecta, mai mult sau mai puțin pașnic.

 

V-ați folosit de nume mari, de oameni pe care românii îi apreciază pentru a câștiga aceste alegeri, am trecut peste toate acestea și am ales cum am dorit noi, nu ne-a păsat că Beligan e de-al vostru sau că Raed Arafat vă susține. I-am înjurat, am trecut peste și am sperat. Am sperat la un viitor mai bun și la o decizie bună luată de către mulțime, iar acolo am ajuns.

 

Nu ați luat în seamă mediul online, domnule Ponta, v-ați înșelat când ați crezut că suntem doar în mediul online, trebuie s-o recunosc, la fel am crezut și eu. Am ieșit în stradă, în țară și-n diaspora.

V-ați folosit de jandarmi pentru a-i ține pe oamenii din Piața Universității departe de voi. Frica pute, se simte că vă e frică!

 

Observatorii voluntari v-au incomodat, știm. Măcar s-au asigurat că nu veți fura, poate ei nu au ajuns peste tot, ați mai făcut voi ce ați vrut în unele zone, dar multe planuri v-au fost date peste cap de către acești oameni, niște nimurici împuțiți, i-ați numi voi. Noi le suntem recunoscători și îi respectăm pentru că în unele cazuri și-au pus viața în pericol atunci când s-au luptat cu ai voștri. Da, nu exagerez! Vă pot da o mulțime de exemple, dar cu siguranță le știți.

 

Tot noi, ăștia tineri și imaturi, am scos lumea la vot. I-am sunat pe ai mei și i-am trimis la vot, chiar am avut nesimțirea de a le spune cu cine să voteze, mi-au spus oricum că nu îl alegeau pe „ăla cu ochelari”. La fel au făcut mulți și așa s-a ajuns la o asemenea prezență. Am reușit să îi scoatem pe nehotărâți la vot. Glorie mielului!

 

Nu v-ați bătut joc doar de noi, „viitorul țării”, ci și de diaspora, ați făcut-l în primul, ați făcut-o și în cel de-al doilea. Rezulatele se văd și le meritați! Nu ați făcut nimic, chiar ați continuat să râdeți arogant pe sub mustăți de cei care nu apucat să voteze pentru că secțiile erau prea mici și membrii comisiei se mișcau cu încetinitorul.

 

Nu vă vrem, v-am tot zis-o, dar nu vreți să ne ascultați! Acum v-am arătat cine suntem și care e forța noastră. Am profitat de acea lozincă, numită „drept de vot” și v-am arătat că trebuie să vă temeți, să vă fie frică de noi!

 

Nu trebuie să ne asumăm noi toate meritele, știm asta, dar v-am arătat că existăm, că avem un cuvânt de spus și că vă putem călca pe coadă când dorim. Putem continua și nu vom rata nicio ocazie! Suntem aici și avem curaj, nu tăcem, avem o voce și avem forță și energie.

 

Mulțumim tuturor că ne-au ajutat și și-au pus încrederea-n noi.

 

V-au învins tinerii. Niște fraieri.

 

Îi puteți spune scrisoare deschisă, îi puteți spune editorial, îi puteți spune un articol tâmpit scris de un susținător al lui Iohannis. Nu îs un mare susținător al lui Iohannis, dar trebuie să recunosc că mi-e silă de Ponta & co., de toată mizeria pe care o are în jur și nu îi supor nesimțirea. Prefer un arogant, decât un bine crescut. Prefer bun simț în detrimentul minciunii și golăniei! Vreau să îmi construiesc o Românie a mea și vreau ca vocea mea să fie luată în seamă atunci când se iau decizii și se pune câte o cărămidă României mele, dragi conducători, aveți grijă, s-ar putea ca să vă treziți cu cărămizi în cap dacă nu ne ascultați! Oricine ați fi!

Lasă un răspuns