Urmează „dezastru la Bacalaureat”

Nu mai e mult, o lună și ceva, până când din nou vor apărea plânsete și urlete peste tot, critici la adresa sistemului și vaiete privind copiii distruși de către sistemul de învățământ românesc, în acel hal încât nici nu pot trece examenul de Bacalaureat.

Încep să fie aruncate vini în stânga și în dreapta, sunt vizați profesori, oameni din ministere, numai să fie arătat cineva cu degetul, iar ziariștii să aibă subiecte despre care să scrie. Poate mai apar și vreo câțiva elevi care au luat 10 la BAC, aceia trebuie prezentați amănunțit, cu interviuri, cu biografii, cu povești despre marele succes al lor și… de ce nu, câteva cazuri de licee în care niciun elev nu a promovat examenul maturității.

Toate poveștile sunt prezentate în „termeni tari”, pentru a părea bombastic: șocuri, dezastre, ai să vezi și n-ai să crezi. Asta fără să uităm de paginile create abil de către ziariștii antrenați de către experții în optimizarea pentru motoarele de căutare cu „rezultate bac 2016”, cu mult înainte ca aceste rezultate să fie publicate, poate Marelui Google i se va face milă de ei și îi va poziționa mai sus în căutări.

Nu e an fără câteva cazuri de fraudă, alt motiv de lătrat pentru presari. Și aici există o tehnică pe care numai un abil presar o poate înțelege și o poate folosi eficient, cel care a fraudat trebuie întotdeauna prezentat sub aura nevinovăției, pentru ca spiritele să se aprindă, iar știrea să se răspândească și mai mult: „intrați aici, vedeți cum e discriminat copilul, a fost dat afară din sală fără să fi făcut vreo mișcare” (nimeni nu mai zice că ăla poate avea fițuici și sub limbă).

Acestea sunt poveștile stupefiante despre rezultatele dezastruoase de la bacalaureatul de anul acesta. Apoi, urmează alte povești despre admiterea la facultate. Pesimisul roade și acest subiect, facultăți care-s în prag de desființare și specializări unde se intră cu medii nu știu cât de mici. Bineînțeles, peisajul e completat de cele câteva genii care sunt admise la universități de top din afara României.

Asta urmează-n presă, nu-s Nostradamus, dar eu v-avertizez! :))

Lasă un răspuns