Unde erau fanii literaturii?

Știrea despre „Omul care aduce cartea”, emisiunea lui Dan C. Mihăilescu, a scos de undeva, nu se știe de unde o sumedenie de cititori de literatură. Poate ne-am înșelat, dar se pare că mult mai mulți români citesc decât credeam noi până acum.

Vă spun sincer, nu mă consider un literat, citesc uneori, citesc greu, citesc puțin, trebuie să citesc de mai multe ori pentru a înțelege… și așa mai departe.

Așa că nu îmi pot da cu părerea despre închiderea emisiunii lui Dan C. Mihăilescu, chiar nu urmăream acea emisiunea. În schimb, pot spune că apreciez valoarea muncii lui Dan C. Mihăilescu și îi apreciez calitățile intelectuale, dar nu pot spune nimic despre emisiunea lui.

 

Am mai zis-o și cu alte ocazii, detest fanii de mici. Repet, dacă toți acești fani ai emisiunii „Omul care aduce cartea” ar fi existat și înainte, nu s-ar fi ajuns în această situație. La baza deciziei celor de la PRO TV stau raționamente de natură economică, atât timp cât emisiunea nu e profitabilă nu va mai fi menținută în grilă. Nu avem de ce să ne ascundem după deget și să încercăm să ne dăm membri ai elitei culturale prin încercări de a le arăta celorlalți că avem anumite standarde în ceea ce privește consumul cultural. Pur și simplu această emisiune este dedicată unui public foarte restrâns, iar acest public (culmea!) nu prea se uită la televizor, la el se poate ajunge prin intermediul altor canale.

 

Așa că, renunțați la a fi vocali doar în momentul în situații critice, asta dacă nu ați făcut lobby și v-ați arătat interesul față de respectivul lucru și înaite de apariția situației critice, doar astfel sunteți îndreptățiți de a avea de spus un cuvânt demn de luat în seamă.

Lasă un răspuns