Un scor strâns, cine ne va conduce?

Părerile despre alegerile de astăzi apar continuu. Păreri despre unii candidați, îndemnuri de a merge la vot, alții raportează fraude în masă, alții zic despre turismul electoral, alții sunt #reporterlavot în diaspora și așa mai departe.

Pe lângă secțiile de vot oamenii discută, unii decent, alții se înjură și se fac comuniști între ei. În alte locuri e o liniște mormântală.

E o zi mare pentru România și pentru români. Tinerii au ieșit la vot, studenții pomanagii votează pe cine știe unde, cică îs acasă. Bătrânii sunt consecvenți și-l votează pe același, al lor, Veve. Intelectualii au apucături elitiste și se dau cu Iohannis.

 

Cifrele arată binișor, până în acest moment. Prezența la vot e cu 10 procente mai mare decât în primul tur (la această oră).

 

Șuțu ne zice că Veve-i pe primul loc cu 52,5%, iar Iohannis are 47,5%. Cifrele sunt de la ora 15.

 

Online-ul l-a desemnat deja președinte pe Iohannis. Am mai scris despre asta, realitatea nu e așa cum se vede pe Internet, mulți dintre apărătorii democrației din mediul online sunt, de fapt, niște comuniști convinși în offline.

 

Aseară picasem într-un nihilism morbid și aveam de gând să nu mai merg la vot. Între timp m-am calmat și m-am răzgândit și am mers la vot, vreau, totuși, să mă simt răspunzător de viitorul meu și de al celor care treăiesc în țara asta.

 

Cine ne va conduce, dragi români? Mai sunt câteva ore și vom afla. Până atunci… răbdare.

Lasă un răspuns