Un nou avion prăbușit

Se pare că aviația marchează încă un moment negru în istoria sa. Un nou avion de pasageri s-a prăbușit, de această dată fiind vorba de o cursă a companiei Air Algerie, AH 5017.

Avionul decolase din Burkina Faso și urma să aterizeze în Alger, dar la 50 de minute de la decolare contactul cu avionul a fost pierdut, la bordul avionului aflându-se 110 pasageri și 6 membri ai echipajului.

În momentul pierderii contactului avionul se afla în teritoriul statului Mali, în apropiere de granița Algeriei. Conform presei internaționale, contactul a fost pierdut în urma schimbării rutei obișnuite a avionului datorită unei furtuni.

Din comunicatele de presă ale companiei reiese că avionul s-a prăbușit din cauza condițiilor de vreme, respectiv, a unei furtuni.

 

Primele cercetări au confirmat faptul că avionul s-a prăbușit, urmând ca în urma unei anchete amănuțite să fie stabilite cauzele.

 

Dintre cei 116 oameni aflați la bord majoritatea erau francezi, iar unul dintre ei român. Reprezentații oficiali al Ministerul de Afaceri Externe au confirmat acest lucru, urmând ca în timp să comunice noi informații. Din păcate, toți cei aflați la bordul avionului au decedat.

 

Avionul prăbușit este un McDonell Douglas seria MD-80, modelul MD-83, mai exact. Un avion destul de vechi, producția acestuia începând în anii 80, ultimul avion McDouglas MD-83 fiind livrat la sfârșitul anului 1999.

 

Acest tragic eveniment vine la o săptămână după ce un avion Boeing 777, aparținând companiei Malaysia Airlines, s-a prăbușit pe teritoriul Ucrainei după ce a fost lovit de către o rachetă lansată de către rebelii pro-ruși. Numărul victimelor în acel caz este de 298, acestea fiind transportate astăzi în Olanda, tocmai la aeroportul din Amsterdam de unde a decolat avionul.

Lasă un răspuns