Un nou atentat terorist în Ankara

Ieri seară capitala Turciei a fost zguduită din nou de către un atentat cu bombă, atentatul fiind soldat cu 28 de persoane decedate și peste 60 de răniți.

Atentatul a vizat marele stat major al Turciei, o mașină-capcană fiind detonată în timp ce un convoi de autobuze militare aștepta la un semafor.

Conform primelor cercetări efectuate de către autoritățile turce, atentatul a fost provocat de către militanții kurzi, neexistând până în acest moment informații clare referitoare la persoanele care au realizat atentatul cu bombă și nefiind făcută nicio revendicare de către vreo grupare teroristă.

 

Conform unor surse din presa internațională (informații neconfirmate de către oficialii turci), cel care a provocat atentatul este un anume Salih Necare, identificat pe baza amprentelor digitatale, acesta făcând parte din imigranții sirieni.

 

Președintele turc Erdogan a pus acest atentat pe seama PKK, Partidul Muncitoresc din Kurdistan, care a fost interzis prin lege în Turcia. De asemeni, Recep Erdogan a lăsat de înțeles prin declarațiile sale că în orice moment s-ar putea să apeleze la un act de ripostă, folosindu-se de argumentul legitimei apărări.

 

Acesta nu este decât un semnal de alarmă privitor la fragilitatea securtității Turciei, atentatul având loc în cartierul în care își au sediul cele mai importante instituții de conducere ale Turciei. Nu este deloc de neglijat o reacție acidă la adresa reprezentanților mișcărilor kurde din Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *