Un nou atentat terorist în Ankara

Turcia a fost zguduită în ultimii ani de mai multe atentate teroriste, se pare că acestea sunt departe de a lua sfârșit. Nici nu a trecut o lună de când scriam că un alt atentat a avut loc lângă marele stat major al Turciei.

Ieri seară o altă explozie a avut loc în Ankara, bilanțul până la momentul scrierii articolului fiind de 37 de persoane decedate și 71 de persoane rănite. Atentatul a avut loc în cartierul Kizilay, într-o zonă intens circulată.

 

Până acum atentatul nu a fost revendicat de nicio mișcare teroristă, dar conform informațiilor furnizate de către autoritățile turce pentru presă, suspectate pentru acest atentat sunt grupările kurde, principalul nume vehiculat fiind cel al PKK, Partidul Muncitorilor din Kurdistan, acuzat și de punerea la cale a atentatului de acum aproape o lună.

 

Imagini de la locul atentatului au apărut și s-au răspândit rapid pe Internet, apărând chiar și câteva știri (e drept, e vorba de niște surse puțin credibile) care citează decizia unui tribunal din Turcia care a luat decizia de a sista temporar accesul la rețele de socializare Twitter și Facebook pentru a stopa răspândirea imaginilor de la locul atentatului.

Evoluția Turciei cu etnicii kurzi este tensionată de multă vreme, existând și în prezent conflicte armate în zona de sud a teritoriului turc între armata turcă și mișcările paramilitare kurde. Tensiunile se tot adună, kurzii acționând din ce în ce mai violent la adresa statului turc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *