Un joc cu nume și mize mari

Un nou scandal ia amploare în presa românească în urma unor dezvăluiri făcute de către un anonim pe un blog: este vorba de pozele în care Elena Udrea a fost surprinsă alături de două prietene, una dintre ele fiind Alina Bica, procur șef la DIICOT.

Un candidat la președinție nu prea are ce căuta cu alături de un nume atât de mare din rândul DIICOT. Nu se admit scuze precum prietenia, amiciția sau altele asemenea. La mijloc nu e tocmai vorba de ceea ce tehnic se numește conflict de rol, dar poate fi vorba fără nicio problemă de trafic de influență, de crimă organizată, chiar.

Au ieșit tot felul de personaje să facă declarații, care mai de care mai importante, nume mari sunt în joc, iar mizele acestui joc extrem de mari. Totul pare atât de ciudat și de ilogic încât e imposibil ca acest plan să nu fie bine pus la punct de către cineva de dinainte, fie că este vorba de consilieri politici sau de servicii secrete, regulile jocului au fost stabilite, parcursul, la fel, iar rezultatele, de asemenea. E doar o chestiune de timp până când tot ceea ce și-au pus ei în plan să se îndeplinească cu succes până la ultimul detaliu.

 

Nu este exclus ca totul să fie pus la punct de către cineva din anturajul Elenei Udrea, vrându-se doar ca să se atragă atenția asupra ei. Gurile rele din „underground” afirmă că Maria Băsescu este hotârătă să divorțeze de Traian Băsescu imediat după ce mandatul acestuia se termină, dar asta ca fapt divers – mizeriile care mai circulă prin presa românească.

 

S-a discutat și se discută mult despre imaginile cu pricina. Au vorbi specialiști în fotografie, specialiști cu pregătire în servicii secrete, experți și experți. Toți spun că pozele nu sunt făcute de amatori, sunt făcute de către oameni cu pregătire în domeniu, pornind de la modul în care au fost acestea realizate, cum au fost printate, cu ce au fost printate și de ce s-a ales această variantă. În acest sens vă recomand să citiți articolul despre aceasta de pe blogul lui Vlad Petreanu.

 

Un joc. Nume mari. Miză mare.

Strategia a fost deja stabilită, primele zaruri au fost aruncate și se așteaptă primele reacții și primele rezultate.

 

Nu știu de ce, dar intuiția-mi spune că totul are legătura cu campania electorală, iar la mijloc este vorba tot de funcția de președinte al României. Cine sunt actorii acestui joc, oare? Servicii secrete, candidați sau partide?

Mickey Mouseul Ponta a arătat o atitudine interesantă în legătură cu această poveste, părând să îi țină partea Elenei Udrea, dar profitând de ocazie pentru a se lua de Traian Băsescu. Bineînțeles, Băsescu a profitat de ocazie și a împroșcat cu noroi în stânga și în dreapta, dar a tras în special în serviciile secrete, chiar sărind și la gâtul francezilor de ce au permis așa ceva. 🙂

E o situație haioasă, dar pare că totul ia imaginea unei crize de securitate. Dacă Udrea era ținută sub observație de către un serviciu secret, iar aceste imagini s-au scurs și au fost făcute publice? Nu a fost cumva compromisă o misiune? Sau totul e doar o uneltire politică, fără implicări din partea instituțiilor statului?

Așteptăm ca jocul să se desfășoare și vom vedea în favoarea cui va fi, de abia atunci putem comenta.

Lasă un răspuns