Un gând de sfârșit de an

Nu îmi plac retrospectivele, prefer ca după anumite perioade să nu trag linie, să nu mă uit în urmă și să nu pun în balanță cele bune și cele rele. Au fost și unele au fost și altele, ce va fi este mai important.

Nu sunt aici să vin cu statistici, nu vin cu gânduri bune sau cu urări stereotipice. Vin cu un gând, pe aproape de sfârșit de an, în ultima zi a lui 2015 pentru ceea ce se numește mass-media românească, având în vedere că ultimele luni ale acestui an mi le-am pierdut urmărind îndeaproape ce se întâmplă în mass-media și adeseori am comentat știri, oameni sau subiecte de interes.

 

Terminați-o cu senzaționalismele și exclusivismele. Vrem un 2015 cu o mass-medie curată, lipsită de mondenități, obscenități, populată doar de subiecte și oameni de calitate. Nu mai vrem dramatizări, exacerbări, amplificări prostești. Vrem informație curată, prezentată în starea ei naturală, transmisă într-o formă cât mai bună, dar cât mai curată! Vrem informații sigure, nu supoziții, nu probabilități, nu judecăți lipsite de valoare din partea unor pseud0-specialiști.

Poate vă cerem cam mult, știm că unii dintre voi sunteți proști. Da, nu mă dau în spate de la declararea acestui fapt, o știți și voi. Știți ce prostii sunteți în stare să spuneți. Opriți-vă. Uitați-vă-n jur. Uitați-vă la voi. Mergeți înainte, vă schimbați și produceți informație de calitate sau vă duceți naibii. Alte opțiuni nu există, fără eschivări, fără subterfugii, fără căi de mijloc. Ori una ori alta.

 

Aceasta îmi doresc de la 2015. Acesta a fost gândul meu, sper să ajungă unde și la cine trebuie și să se îndeplinească.

 

2015, please be good! 🙂

Lasă un răspuns