Un cadou bine meritat

Sunt momente în care atingi un prag peste care nu mai poți trece, dai de o baricadă care e formată din oboseală, rutină, sarcini neîndeplinite, deadlineuri care bat la ușă, nesiguranță și multe alte rele, simți că stresul te răpune și ar fi cazul să te oprești și să iei o pauză.

Oricum, capacitatea de concentrare și productivitatea îți sunt afectate de către oboseala de care nu mai poți scăpa. Încerci să ignori toate acestea și să continui, poate-poate îți vei găsi liniștea după ce termini de realizat toate acele multe sarcini. Știi bine că nu e așa, dar preferi să te complaci în aceeași stare de oboseală decât să iei atitudine și să fai ceva împotriva acestei stări.

O pauză meriți, oricât de mult ți-ar plăcea munca și oricât de pasionat și dedicat ai fi, trebuie să mai ai timp și de tine, nu doar de compania ta și de superiorii tăi. O pauză, un moment de relaxare, fă-ți un cadou.

Poți merge la SPA, poți merge la saună, poți merge într-o vacanță, poți apela la un masaj, la orice care te face să uiți de îndatoririle de serviciu și de orice stres. Poate s-ar putea să pară un sfat venit din partea unui nepăsător, a unui leneș sau a unei persoane dezinteresate. Fiecare poate decide ceea ce poate face pentru el, dacă îți place să te exploatezi singur și să fii sluga cuiva, nu am nimic împotrivă. Trebuie să te conformezi regulilor, normelor, ordinelor, dar din când în când mai meriți și un cadou, o pauză, un moment de relaxare.

Poate ar părea deplasat un masaj foarte bun ca o formă de relaxare, dar pentru unii aceasta înseamnă deconectare de la rutina zilnică. Poate altora le place să își ia câteva zile de concediu și să și le petreacă acasă, în liniște, alături de oamenii dragi lor. Fiecare își are metehnele și propriul mod de a se distra sau relaxa, e dreptul fiecăruia de a face ceea ce dorește în scopul de a se relaxa și de a își găsi liniștea. Poate unii nu se mulțumesc cu atât, vor mult mai mult, dar poate alții se mulțumesc cu o bere sau o cafea băută în tihnă, într-un cadru adecvat, alături de persoana potrivită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *