UE nu face concesii în cazul Marii Britanii

Brexitul a fost subiectul cel mai discutat în ultimele zile, pornind de la televiziuni și ziare, până la bucătăresele de la cozile din piață, numai despre asta s-a discutat de când a fost anunțat rezultatul referendumului din Marea Britanie.

Negocierile dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie se arată extrem de strânse, un conflict fiind iminent. Unul dintre subiectele care tulbură apele este principiul liberei circulației, cei de la conducerea Uniunii Eurpene afirmând că Marea Britanie nu va beneficia de niciun fel de condiții speciale și de niciun fel de concesie.

Pe scurt, Marea Britanie e obligată să respecte în continuare principiul liberei circulații a persoanelor dacă dorește să aibă acces în continuare la piața unică după ce va ieși din Uniunea Europeană.

 

Marea Britanie nu pare mult prea deschisă pentru a respecta principiul liberei circulații a persoanelor, având în vedere faptul că unul dintre motivele pentru care britanicii au apelat la realizarea referendumului a fost tocmai rata imigrației a cetățenilor din statele sărace ale Uniunii.

Lasă un răspuns