Tristețea din spatele unor glume

Adeseori ne amuzăm cu știri, unele false, altele cât se poate de adevărate, care relatează întâmplări din diverse locuri ale țării, polii acestor întâmplări caraghioase fiind Caracalul și Vasluiul.

Recent două știri legate de Vaslui au apărut în presă și s-au răspândit cu rapiditate pe Internet, una despre o doamnă care și-a mutilat bărbatul pentru că nu a fost atent cu ea de Ziua Femeii. Cea de-a doua știre, fără prea multe informații exacte și fără a cita surse mult prea credibile, relatează un furt dintr-o comună vasluiană, unde un magazin dintr-un sat a fost, iar hoții nu au furat decât caietul cu datornicii, restul lucrurilor din magazin rămânând neatinse.

Râdem, ne distrăm pe seama acestor știri, facem glume, dar în spatele lor se ascund de fapt niște realități crunte și triste, niște oameni denădăjduiți și oropsiți de soartă, iar asta apare din ce în ce mai des și în măsurătorile și cifrele oficiale raportate de către organismele internaționale, recent au apărut o serie de statistici care arată că România este nefericita deținătoare a 5 regiuni din 21 cele mai sărace regiuni ale Uniunii Europene, conform unei serii de indicatori avuți în vedere.

Facem haz, dar rareori ne dăm seama de ceea ce se ascunde în spatele acestor glume, dar, mai ales, ar trebui condamnată ignoranța și non-intervenția autorităților în acele zone. Nu cred că întotdeauna sunt de vină acei oameni pentru situația în care se află, poate nici nu a fost nimeni care să încerce să îi ajute în vreun, de asta nu mai zice nimeni nimic.

Lasă un răspuns