Tragedia din Colectiv

De când s-a întâmplat nefericitul eveniment în clubul Colectiv din București, opiniile și comentariile legate de eveniment nu mai contenesc. Fiecare vine cu o explicație, cum s-a întâmplat, ce trebuia făcut pentru a se evita totul și, mai ales, cine trebuie pedepsit.

Poate cele mai ciudate opinii vin din partea creștinopaților, ei făcând tot felul de asocieri inepte între tot ce s-a întâmplat în Colectiv și sărbătoarea Halloween-ului, o sărbătoare satanică, zic ei. Tragedia din Colectiv nu este decât o pedeapsă din partea divinității pentru că au participat la acel eveniment al necuratului. Prostii, prostii și iar prostii. Totuși, nu pot să nu observ cum biserica nu intervine și tace, nu încearcă în niciun fel să își tempereze hoarda de decerebrați de la exprimarea unor asemenea idioțenii. În fine, oricât de creștin sau necreștin ai fi, știi că o entitate suranaturală, fie că-i zici Dumnezeu, Buda, Allah, Iahve sau mai știu eu cum, niciodată nu îți va dori răul și nu îți va face rău.

Cei care au murit în incendiu din Colectiv nu au nevoie de toată această ură, de toate aceste urlete care au drept scop căutarea vinovaților. Au nevoie de liniște. Familiile,cunoștințele și apropiații lor au nevoie de susținere, nu vorbe goale. Victimele au și ele nevoie de ajutorul nostru, s-a tot mediatizat că e nevoie de sânge. Câte persoane dintre cele care sunt vocale pe Internet despre tragedia din Colectiv au mers la un centru de transfuzie să doneze? Da, îîn asta ne-a transformat tehnologia, în niște păreristo-habarniști non-intervenționiști.

 

Să nu mai cerem demisii, să nu mai construim scenarii (ce ne-am fi făcut dacă ar fi fost un atentat terorist, un cutremur etc.), să păstrăm liniștea și să prevenim întâmplarea unor evenimente asemănătoare. În stilul nostru pur românesc, de acum vor urma controale și amenzi pentru toți patronii de cluburi care nu respectă normele impuse în domeniu de către autorități. Din nou zic, trebuie să se întâmple o tragedie pentru ca noi să ne mobilizăm și să facem ceva. S-a mai întâmplat recent, să nu uităm de cazul coloanei oficiale a lui Oprea și al polițistului decedat în acel accident. Nimeni nu i-a întrebat nimic pe politicieni despre modul în care se folosesc ei de escorta poliției până când nu a murit un om. La fel, e nevoie ca să moară 27 de oameni pentru ca patronii cluburilor să fie controlați dacă localurile lor respectă normele de prevenire și stingere a incendiilor.

RIP, Colectiv.

Lasă un răspuns