Toyota recheamă peste 100,000 de unităţi Prius în service

Toyota a anunţat într-un comunicat oficial rechemarea a peste 100,000 de automobile Prius în service datorită unor probleme ce se găsesc la sistemul de direcţie şi la cutia de viteze.

Automobilele rechemate au fost comercializate în majoritate în Statele Unite ale Americii şi în Japonia. Rechemarea se adresează primei generaţii Prius ce a fost lansată în anul 1997.

Toyota doreşte ca în perioada următoare să ajungă să deţină monopolul asupra pieţei automobilelor hibride, dorind să comercializeze peste un milion de automobile hibride, dar se pare că în ultima perioadă Toyota a început să fie defăimată de către toate rechemările pe care care le-au suferit şi încă le mai suferă din cauza diferitelor defecţiuni.

Până în acest moment nu s-a raportat nici un accident din cauza problemelor cărora se datorează rechemarea. Costurile reparaţiilor vor fi suportate integral de către producător.

Toyota a lansat luna trecută un alt model Prius, Alpha, ce este disponibil în două versiuni: una cu cinci locuri dispuse pe două rânduri şi o alta cu şapte locuri dispuse pe trei rânduri.

Sursa: Independent.co.uk

Lasă un răspuns