Toyota recheamă în service 2.7 milioane de automobile

Toyota a anunţat printr-un comunicat oficial rechemarea în service a peste 2.7 milioane de automobile în service. Rechemarea vizează automobile vândute în întreaga lume, nu doar într-o anumită zonă.

Principalul automobil vizat de această rechemare este Toyota Prius, această acţiune de rechemare vizând şi câteva modele Corolla.

Din totalul de aproximativ 2,7 mililioane de automobile rechemate, 1.5 milioane au fost vândute Japonia, alte aproximativ 700.000 au fost vândute în Europa, iar alte aproximativ 500.000 au fost comercializate pe piaţa europeană.

Problema care a cauzat această rechemare în service este cauzată de nişte posibile defecţiuni sau posibilitatea apariţiei în timp a unor disfuncţionalităţi ale coloanei de direcţie.

Până în acest moment nu au fost raportate accidente care să fi fost cauzate de problema datorită căreia s-a făcut această rechemare.

Aceasta este cea de-a doua rechemare făcută de cei de la Toyota în mai puţin de 2 luni. Acum o lună şi ceva Toyota anunţa rechemarea în service a peste 7 milioane de unităţi datorită unor posibile defecţiuni la sistemul de închidere electrică a geamurilor, defecţiuni care pot duce până la un incendiu datorită supraîncălzirii cablajelor.

 

Sursa: Theweek.co.uk

Lasă un răspuns