Toată lumea se uită la SuperBowl

Îmi place să văd prostimea în acțiune, îmi place să văd mulțimea contagiată de o idee tâmpită, îmi place să văd cum un trend se răspândește și cum mai toată lumea îl adoptă fără să facă nici cea mai mică selecție sau modificare.

Ador să mă amuz pe aceste teme. Se vede cel mai bine în cazul unor evenimente apărute din senin sau în cazul morții unor persoane cunoscute, brusc toată lumea e fană de mică, toți l-au ascultat, l-au citit, au fost la toate concertele și au fost cei mai mari fani. Până atunci nu scoteau nici măcar un cuvânt despre respectivul sau respectiva, dar când… deodată… a apărut evenimentul care a declanșat spiritul de turmă și toți au început să răspândească aceeași idee.

Acum este la modă să spui că te uiți la SuperBowl, un eveniment care nu are nici cea mai mică legătură cu cultura noastră, cu structura noastră psihologică, cu noi ca popor. Unii au scuza tâmpită că s-ar uita la eveniment doar pentru că sunt mult prea bune reclamele din timpul acestuia, prostii, domnule, prostii.

Întrebați de ce se uită la SuperBowl, ar răspunde în cor: „Pentru că toată lumea o face.”. Fără publicitate, fără pasiuni, fără alte prostii, asta e realitatea, oameni buni. Scuzele păstrați-le pentru alte ocazii, la SuperBowl nu merge cu așa ceva.

Lasă un răspuns