Timbrul de mediu a fost aprobat

În urma nenumăratelor discuții din ultima vreme desfășurate pe tema timbrului de mediu, astăzi Guvernul a aprobat timbrul de mediu. Timbrul de mediu taxează toate mașinile în afară de cele cu normă de poluare Euro 6 și cele hibride și electrice.

Timbrul de mediu aduce o crește de aproximativ 10-15% pentru automobilele Euro 3 și Euro, în timp ce pentru cele non-Euro, Euro 1 și Euro 2 aduce o serie de scăderi cuprinse între 60 și 90%.

Se speculează că legea va primi o serie de amendamente ce au scopul de a face diferența între mașinile echipate cu motoare pe benzină și motoare Diesel, dar nimic nu confirmat oficial momentan.

Timbrul de mediu, în forma actuală, este una dintre cele mai bune forme ale taxei auto din România din ultimii ani. Taxa auto a avut mai multe forme, dar niciuna dintre ele nu era pe deplin justificabilă, algoritmul de calculare al acesteia fiind ambiguu și în multe cazuri cuprindea factori neimportanți în calcularea unei astfel de taxe.

Timbrul de mediu va favoriza importul și tranzacțiile de automobile vechi, totul justificându-se prin scăderea taxei impuse automobilelor vechi pe raționamentul acestea au o durată de viață mai mică decât automobilele mai noi, implicit poluând mai puțin decât acestea.

Lasă un răspuns