The Purge 2: Anarchy (2014)

the purge 2 anarchy

După ce anul trecut filmul „The Purge: Noaptea judecății” nu a atins așteptările avute de către fani în urma trailerelor, care prevesteau un film cu o acțiune interesantă, limitarea bugetului s-a văzut în film. De această dată, The Purge revine cu un nou film, cu un buget mult mai bun și cu aceeași temă ca și primul film.

 

The Purge 2: Anarchy se desfășoară pe parcursul unei nopți, care se desfășoară doar o dată pe an, în care New Founders of America le permite americanilor să își omoare semenii fără să fie pedepsiți. Dacă în Purge: Noaptea judecății se urmărește acțiune dintr-o familie, procesul de distrugere a acestei familii, în Purge 2 acțiunea se desfășoară pe trei planuri: un individ misterios înarmat (care este Leo Barnes, de fapt, un ofițer de poliție) și pregătit să se răzbune în această noapte, un cuplu certăreț rămas în stradă din cauza unei defecțiuni a mașinii și o mamă aparținând clasei muncitoare, împreună cu fiica ei, care au fost atacate în casă. Toți aceștia se întâlnesc întâmplător în urma mai multor atacuri ale unor grupuri hotorâte să îi omoare.

În The Purge Anarchy apare un nou tip de asasini, cei plătiți de către oamenii bogați, care sunt interesați să se distreze în această noapte în privat.

De această dată, un grup de extremiști care se împotriveau desfășurării acestei epurări reușește să atace televiziunile și să distribuie mesaje împotriva New Founders of America și împotriva Purge.

Toți cei amintiți mai sus ajung într-o arenă în care cei bogați doresc să se distreze vâzând cum sunt omorâți de către alți bogați care au câștigat o licitație desfășurată înainte, în timp ce ei privesc de pe margine cum se desfășoară totul. Acțiunea ia o întorsătură neașteaptată, iar ofițerul de poliție reușește să îi omoare pe cei bogați, apoi intervenind niște trupe specializate care încearcă să îi omoare, dar cu ajutorul grupării anti-Purge aceștia scapă din arenă, iar ofițerul de poliție reușește să ajungă la cel care l-a omorât pe fiul său. După ce acesta părăsește casa este împușcat de către Big Daddy, care îi spune că Purge are o singură regulă: aceea de a nu salva pe nimeni, iar el a încălcat-o.

Scenariul a fost scris de către James DeMonaco, el fiind și directorul care a condus realizare filmului.

Așa cum spuneam, se vede diferența față de primul film, The Purge 2 Anarchy având efecte speciale mult mai bine realizate, se poate vedea și o diferență între actori. Filmul a venit în momentul în care dezamăgirile despre The Purge se adunaseră și mai toată lumea avea doar cuvinte rele de spus, Purge 2 venind la momentul potrivit, curățând onoarea seriei de filme, crescând așteptările fanilor de la un eventual film următor din serie.

Din distribușia filmului fac parte actori precum Frank Grillo, Carmen Ejogo și Zach Gilford.

The Purge: Anarchy îmbină foarte bine trăsăturile unui thriller, unui horror, dar și al unui film de acțiune cu suișuri și coborâșuri care te fac să îți ții respirația și să te aștepți la un final tragic în orice moment.

 

Lasă un răspuns