The Imitation Game (2014)

De mult timp nu am mai scris despre un film pe aici, filme am tot văzut, dar nici unul dintre ele nu m-a impresionat pe deplin, astfel încât să merite să scriu despre el și să îl recomand mai departe, poate doar am avut eu ghinionul  de a da doar peste filme de proastă calitate sau… poate sunt prea critic.

A venit timpul să vă recomand un alt film, unul care chiar merită văzut, este vorba de „The Imitation Game”, un film despre Alan Turing și echipa care a reușit să descifreze codul Enigma, cel prin care trupele naziste comunicau în cadrul celui de-al doilea război mondial. E o poveste bazată pe fapte reale, cu suișuri și coborâșuri, cu momente palpitante, dar și cu momente plictisitoare, dar totul se îmbină perfect.

E un film care merită văzut, iar un alt lucru de apreciat este modul în care este tratată toleranța față de persoanele cu orientări sexuale diferite de ale majorității, este un mod interesant de cultivare a toleranței, prin care nici una dintre tabere nu este jignită.

Poate pe lângă valoarea artistică a filmului, e bine că lumea mai află și puțină istorie, își mai îmbogățește cultura generală, aflând cine este cel care a creat un prototip a ceea ce astăzi numim „calculator”, de care nu ne putem lipsi nici la cel mai mic pas făcut.

Per ansamblu, The Imitation Game este un film care merită văzut, îmbinând într-un mod interesant mai multe componente, ieșind, în fine, un film care ne relaxează, dar ne și învață ceva despre un om de valoare mult prea puțin cunoscut, ce ne-am fi făcut fără astfel de oameni în istorie? La ce nivel ar fi ajuns nebunia naziștilor dacă nu ar fi existat o echipă de oameni care să reușească să spargă codul mașinii Enigma? Unde ar fi ajuns războiul, oare?

Dar să nu ne mai punem atâtea întrebări și să apreciem adevăratele valori și să fim atenți la trecut, înțelepciunea populară spune că cine nu-l cunoaște e condamnat să îl retrăiască, așa că ar trebui să fim ceva mai atenți în această privință.

 

Poate nu am spus tot ce era de spus despre The Imitation Game (2014), poate nu am fost destul de convingător, de aceea vă las aici și trailerul filmului, poate acesta vă va face să urmăriți filmul și mai mult decât vorbele mele:

Lasă un răspuns